۱۳۹۱ اسفند ۲۰, یکشنبه

مرتضوی: دادگاه کهریزک صلاحیت ندارد

برگزاری دومین جلسه دادگاه متهمان بازداشتگاه کهریزک پشت درهای بسته

با پایان یافتن دومین جلسه دادگاه سه قاضی متهم در پرونده بازداشگاه کهریزک، سعید مرتضی، یکی از قضات متهم، اتهام «مشارکت» در حادثه کهریزک را رد کرد و آن را ناشی از «اغراض سیاسی» دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید مرتضی، دادستان پیشین تهران روز یکشنبه،۲۰ اسفندماه، پس از جلسه دادگاه با اعلام این‌که هنگام حادثه کهریزک در مرخصی بود، گفت: «این اتهامات فقط بر مبنای اغراض سیاسی بوده است. من و همکارانم هیچ دخالتی در این حادثه نداشته‌ایم.»

وی با اشاره به غیر علنی بودن دادگاه تأکید کرد که خود را برای دفاع علنی آماده کرده بود و افزود: «دلم می‌خواست مردم بدانند قضات کوچکترین دخالتی در حادثه کهریزک نداشتند. امیدواریم که ریاست دادگاه اجازه دهد مردم از دفاعیات ما مطلع شوند زیرا در این چهار سال خانواده شکات مرتب در رسانه‌ها علیه ما اظهار نظر کرده‌اند و ما از دفاع محروم بودیم.»

دومین جلسه دادگاه سه قاضی متهم در بازداشتگاه کهریزک روز یکشنبه، ۲۱ اسفند، به صورت غیرعلنی در شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران برگزار شد و متهمان این پرونده و برخی از شکات و خانواده‌های آنان در این جلسه حضور پیدا کردند.

سعید مرتضوی، حسن زارع دهنوی و علی اکبر حیدری‌فرد، سه مقام قضایی سابق ایران هستند که به دلیل آن‌چه تخلفاتشان در پرونده کهریزک خوانده شده، از سمت‌های خود در قوه قضاییه تعلیق و دادگاهی شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا،«سعید مرتضوی ساعت ۹ و ۲۰ دقیقه صبح در محل استقرار خبرنگاران در بیرون دادگاه حضور یافت و اجازه داد که عکاسان از وی عکس بگیرند و سپس وارد دادگاه شد».

در کیفرخواستی که دادستانی تهران روز ۶ اسفند منتشر کرد، اتهام این قضات تعلیق شده «مشارکت در بازداشت غیرقانونی» و «معاونت در تنظیم گزارش خلاف واقع» عنوان شده است.

این در حالی است که خبرگزاری مهر پیش از این نوشته بود دست‌کم به اتهامات سعید مرتضوی، دادستان پیشین تهران، اتهام «معاونت در قتل» نیز افزوده شده است.

پس از آن غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه و دادستان کل ایران اتهام «معاونت در قتل» به سعید مرتضوی، دادستان پیشین تهران را تایید کرد.

در حالی که پیش از جلسه اول مقامات قضایی ایران از امکان علنی‌بودن دادگاه سعید مرتضوی و دو متهم دیگر پرونده کهریزک خبر داده بودند، اما لحظاتی قبل از برگزاری نخستین جلسه دادگاه که هشتم اسفندماه برگزار شد، اعلام شد که پشت درهای بسته و به‌صورت غیرعلنی برگزار شد.

وبسایت کلمه، نزدیک به معترضان ایرانی، در این باره از قول منبعی نامشخص نوشت علت غیرعلنی‌شدن این جلسه یک «نوار» بوده است که سعید مرتضوی از مکالماتش با مجتبی خامنه‌ای، فرزند رهبر جمهوری اسلامی، «به همراه داشته است».

آن زمان رضا نجفی، نماینده دادستان در پرونده قضات کهریزک گفت که متهمان در این جلسه فرصت دفاع از خود نیافتند و از این رو جلسه دیگری برای دادگاه تعیین می‌شود.

اتهام «معاونت در قتل» به کشته شدن محسن روح‌الامینی، امیر جوادی‌فر و محمد کامرانی در بازداشتگاه کهریزک بازمی‌گردد.

این سه نفر در جریان اعتراض‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ ایران بازداشت و به بازداشتگاه کهریزک در حاشیه تهران منتقل شدند، جایی که مقامات ایران آن را «فاقد استانداردهای لازم» توصیف کرده‌اند و در نهایت نیز با انتشار اخباری که از «شکنجه» و کشته شدن برخی از بازداشت‌شدگان حکایت داشت، تعطیل شد.

مقامات ایران کشته‌شدت این سه نفر در بازداشتگاه کهریزک را تایید کرده‌اند و اکنون نیز شاکیان اصلی پرونده خانواده‌های روح‌المینی، جوادی‌فر و کامرانی هستند که خواهان «محاکمه آمران و عاملان اصلی» این واقعه شده‌اند.

به گزارش ایسنا، عبدالحسین روح‌الامینی در پایان جلسه اول دادگاه گفت: «ما در دادگاه حرف‌هایمان را زدیم، گریه کردیم و بعضی از دوستان هم متقابلا صحبت‌هایشان را گفتند و از بازگویی اتفاقات بازداشتگاه کهریزک متاثر بودند.»

آقای روح‌الامینی در این باره گفت: «من به عنوان شاکی خصوصی در این دادگاه حضور داشتم ولی جای مدعی‌العموم برای احقاق حقوق عمومی در دادگاه خالی بود.»

او همچنین گفت: «ای کاش دادگاه علنی برگزار می‌شد. البته ما این موضوع را متذکر شدیم... ان‌شاءالله روند دادگاه از سوی دستگاه قضایی اطلاع‌رسانی خواهد شد چرا که فیلم‌برداری شد.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر