۱۳۹۱ مهر ۱۹, چهارشنبه

توقف درمان محمدرضا مقیسه به دلیل کمبود مواد اولیه در بیمارستان شهدای تجریش

 
خبرگزاری هرانا - پس از آنکه بلاخره پس از ماه‌ها تلاش، محمدرضا مقیسه روز یکشنبه برای انجام "ام آر آی" گردن به بیمارستان شهدای تجریش منتقل شد این بیمارستان از انجام این عملیات تشخیصی به دلیل نداشتن مواد اولیه، باز ماند.
بنا به گزارش تارنمای کلمه، محمدرضا مقیسه، عضو ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی از بیماری های عدیده که اغلب آن‌ها در جریان ۲۰۶ روز حضور در بند امنیتی ۲۰۹ و تحت فشارهای فیزیکی وروانی ایجاد شده، رنج می‌برد و درخواست‌های او در طول بیش از یکسال گذشته برای درمان از سوی دادستانی مورد توجه قرار نگرفته است.
بیمارستان شهدای تجریش از بیمارستان‌های طرف قرارداد زندان اوین است. و درخواست‌های مکرر این زندانی سیاسی برای اعزام او در بیمارستان‌های خصوصی با هزینه شخصی برای درمان مورد قبول واقع نشده است.
بیمارستان شهدای تجریش دلیل امتناع از‌ ام آر آی را نداشتن فیلم رادیوگرافی خوانده است که به دلیل مشکلات مالی بیمارستان و تحریم‌ها ایجادشده است.
رییس دفتر مشترک ستاد پیگیری وضعیت قربانیان حوادث پس از انتخابات، از بیماری های ستون فقرات، پوست، پرستات و دیابت رنج می‌برد.
محمدرضا مقیسه ۳ سال است که در زندان اوین بسر می‌برد و دادستان تهران از دادن مرخصی هنگام مرگ خواهر و ازدواج پسرش در هفته‌های گذشته نیز امتناع کرده بود.
گرفتن وقت درمان و تشخیص از بیمارستان های طرف قرارداد زندان اوین روندی چند ماهه راطلب می‌کند که از معرفی پزشک متخصص، تایید کمیسیون پزشکی و تایید دادستانی تا اجازه انتقال زندانیان سیاسی از سوی دادستانی را شامل می‌شود که در صورت هماهنگ شدن تمام این مراحل، زندانی به بیمارستان منتقل می‌شود ولی با بحران‌های اقتصادی پیش آمده اکنون، مشکلات بیمارستان هم مزید بر علت شده است.
مخالفت دادستانی با درمان به هزینه شخصی برای برخی از زندانیان سیاسی باعث شده است تا روند درمان و در نتیجه شکنجه و درد زندانیان‌گاه تا ماه‌ها به طول انجامد.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
بخش دوم ماده ۲۲ کنوانسیون حقوق زندانیان: زندانیان بیماری که نیاز به معالجات ویژه و تخصصی دارند باید به موسسات تخصصی یا بیمارستان های غیرنظامی در خارج زندان منتقل شوند. بیمارستان مورد اشاره باید تجهیزات لازم، تخت کافی، لوازم دارویی مناسب و پزشک متخصص و آموزش دیده برای مراقبت های پزشکی و درمانی از زندانی بیمار را داشته باشد.
ماده ۲۴ کنوانسیون حقوق زندانیان:پزشک زندان موظف است همه گونه آزمایش پزشکی را به محض ورود هر زندانی به زندان و همینطور در صورت لزوم به عمل آورد. بنابراین چنانچه زندانی مبتلا به بیماری جسمی یا روانی باشد، در اسرع وقت باید کشف شود و اقدامات لازم نظیر جداسازی زندانیان مشکوک به بیماریهای عفونی یا مسری و باقی اقدامات درمانی و پزشکی در مورد آنها به انجام برسد. در مورد زندانیانی که مبتلا به نقص فیزیکی (جسمی) یا روانی هستند خدمات توانبخشی باید ارائه شود. پزشک زندان همچنین موظف است میزان ظرفیت فیزیکی هر زندانی را برای کار و فعالیتهای جسمانی تعیین کند.
ماده ۲۵ کنوانسیون حقوق زندانیان:پزشک زندان موظف است مراقبت سلامت جسمی و روانی زندانیان باشد و باید بصورت روزانه و با دقت تمام زندانیان بیمار را ویزیت کند، اعم از همه کسانی که از بیماری شکایت دارند و یا حتی زندانیانی که تصور می شود تمارض می کنند.
ماده ۱۰۲ آئین‎نامه اجرایی سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور: بهداری موسسه یا زندان مکلف است دست کم ماهی یکبار نسبت به‌تست پزشکی کلیه محکومان اقدام نماید.
ماده ۱۰۳ آئین‎نامه اجرایی سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور: در موارد ضروری خروج محکوم از زندان برای معالجه بایستی با تایید بهداری زندان و اجازه رییس موسسه یا زندان و موافقت قاضی ناظر باشد. در موارد فوری محکومی بیمار به دستور پزشک یا بهداری زندان و اجازه رییس موسسه یا زندان یا جانشین او به بیمارستان اعزام می‌گردد و مراتب باید در اسرع وقت به صورت کتبی به قاضی ناظر گزارش شود.
ماده ۱۱۲ آئین‎نامه اجرایی سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور: هرگاه محكومي تازه وارد نسخه يا داروئي همراه داشته باشد اخذ و در اختيار بهداري زندان قرار مي‌گيرد تا به تجويز پزشك به او داده شود و هرگاه دارو جنبه حياتي براي وي دارد بايستي فوراً پس از معاينه و تجويز پزشك در اختيار وي قرار گيرد.
ماده ۱۱۳ آئین‎نامه اجرایی سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور: زندانیان به محض احساس کسالت جریان را به مسئول امور نگهبانی زندان اطلاع داده و با اخذ معرفی‌نامه به بهداری موسسه یا زندان اعزام و دارو و دستورهای لازم پزشکی را دریافت می‌دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر