۱۳۹۱ آبان ۱۰, چهارشنبه

بازداشت دری امری شهروند بهایی جهت اجرای حکم

 
خبرگزاری هرانا - دری امری شهروند بهایی ساکن مشهد جهت اجرای محکومیت ۶ ماه زندان بازداشت شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، یک شهروند بهایی ساکن مشهد به نام "دری امری" که طبق حکم دادگاه بدوی به اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق تبلیغ بهاییت به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود صبح روز دوشنبه ۸ آبان ماه جهت پیگیری رای دادگاه تجدید نظر به دادگاه انقلاب مشهد احضار که پس از معرفی خود، بدون اعلام قبلی بازداشت گردید و برای گذراندن دوره محکومیت به زندان وکیل آباد مشهد منتقل شد.
لازم به ذکر است دادگاه تجدید نظر استان خراسان رضوی حکم بدوی نامبرده را به شش ماه حبس تعزیری تقلیل داد.
یادآوری می‌شود بجز نامبرده پنج شهروند بهایی زن دیگر به نام‌های رزیتا واثقی، نورا نبیل‌زاده، سیما اشراقی، ناهید قدیری و سونیا احمدی که پیش از این هر کدام به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده‌اند در حال گذراندن دوران محکومیت در زندان وکیل آباد مشهد هستند.

نه زندانی سیاسی زن در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زدند

 
خبرگزاری هرانا - ۹ زندانی سیاسی زن در زندان اوین تهران در اعتراض به یورش نیروهای گارد یگان حفاظت زندان به بند زندانیان سیاسی زن دست به اعتصاب غذا زدند.
بنا به گزارش تارنمای کلمه، ۲۰ زن از نیروهای گارد یگان حفاظت زندان اوین با یورش به بند زندانیان سیاسی زن، و بازرسی بدنی آن‌ها که با "توهین" همراه بود، اقدام به تفتیش وسایل شخصیشان کردند.
پس از آن ماموران حفاظت زندانیان سیاسی را به حیاط کوچک بند هدایت کرده و برای ساعتی همه زندانیان سیاسی را در فضای کوچک و نامناسب محبوس کرده و شروع به تفتیش وسایل شخصی آنان کردند که این حرکت با واکنش زندانیان زن روبرو شد.
سپس شماری از زندانیان سیاسی زن برای نشان دادن اعتراض خود به این یورش، اقدام به اعتصاب غذا کردند.
تا کنون ۹نفر از زندانیان سیاسی زن از جمله بهاره هدایت، نازنین دیهیمی، ژیلا بنی یعقوب، شیوا نظرآهاری، مهسا امرآبادی، حکیمه شکری، ژیلا کرم‌زاده مکوندی، نسیم سلطان بیگی و راحله زکایی در اعتراض به این اقدام ماموران حفاظت -اطلاعات زندان دست به اعتصاب غذا زدند.
زندانیان سیاسی زن خواستار عذرخواهی رسمی رئیس زندان اوین و مسوولان اداره حفاظت این زندان و همچنین ارایه ضمانت‌هایی از سوی آنان مبنی بر عدم تکرار چنین رفتارهای شده‌اند.
لازم به یاداوری است پس از شروع به کار علی اشرف رشیدی به عنوان رئیس زندان اوین فشار‌ها به زندانیان سیاسی افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش‌ها این فشار‌ها طی هفته‌های گذشته با سخت گیری برای اعزام و درمان زندانیان سیاسی، بازرسی‌های بدنی در هنگام خروج و ورود و اجازه دخالت ماموران امنیتی در امور زندان تشدید و این امر سبب نارضایتی و نگرانی زندانیان سیاسی شده است.

مسعود صادقی خود را به زندان اوین معرفی کرد

 
خبرگزاری هرانا - بر اساس گزارش‌ها، مسعود صادقی، از هواداران نهضت آزادی ایران، خود را برای اجرای حکم شش سال حبس به زندان اوین معرفی کرده است.
بنا به گزارش تارنمای میزان خبر، مسعود صادقی برای گذراندان حکم شش سال حبس قطعی و ۷۴ ضربه شلاق خود را به زندان اوین معرفی کرد و اکنون در بند ۳۵۰ این زندان به سر می‌برد.
مسعود صادقی، جعفر گنجی و آرش نجبایی سه تن از علاقمندان نهضت آزادی ایران بودند که بعد از ۲۵ بهمن ۱۳۸۹ بازداشت شدند و به اتهام اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور از طریق تشکیل و راه اندازی گروه مطالعه تاریخ مجموعا به ۱۷ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شدند.
مسعود صادقی دانش آموخته دانشگاه هنر می‌باشد که در اول اسفند ۱۳۸۹ تنها یک روز پس از به دنیا آمدن دخترش بازداشت شد و به مدت یک ماه در بند امنیتی ۲۴۰ زندان اوین بود و در ‌‌‌نهایت با قرار وثیقه ۷۰ میلیون تومانی آزاد شد.
پیش از این نیز جعفر گنجی ۲۹ فروردین ۹۱ برای گذراندان حکم پنج سال قطعی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

ممانعت مسئولین زندان از اعزام فواد خانجانی به بیمارستان

 
خبرگزاری هرانا - باوجود اخذ مجوزهای لازم مسئولین زندان رجایی شهر همچنان از اعزام فواد خانجانی به بیمارستان امتناع می‌کنند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فواد خانجانی دانشجوی محروم از تحصیل بهایی و زندانی عقیدتی زندان رجایی شهر کرج از نوعی کیست در ناحیه شکم رنج می‌برد که هنگام فعالیت موجب درد و خونریزی از ناف وی می‌گردد.
این زندانی عقیدتی که از شرایط وخیمی رنج می‌برد با اینکه مدت‌ها پیش موفق به اخذ تمام مجوزهای ضروری برای اعزام به بیمارستان گردیده است، همچنان با ممانعت مسئولین زندان رجایی شهر کرج به بهانه کمبود نیرو مواجه است.
فواد خانجانی در ۲۷ دی ماه سال ۹۰ برای اجرای محکومیت ۴ ساله، خود را به شعبه اجرای احکام زندان اوین معرفی کرد.
وی در شعبه ۲۸دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به چهار سال حبس تعزیری محکوم شده بود که این حکم عینا در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر به ریاست قاضی موحد تایید شده است.
پدربزرگ فواد خانجانی نیز، جمال‌الدین خانجانی یکی از مدیران جامعهٔ بهائی است که در حال سپری کردن محکومیت ۲۰سالهٔ خود در زندان رجائی شهر کرج می‌باشد.
این دانشجوی محروم از تحصیل، پیش‌تر به علت اعتقاد به دیانت بهایی از سازمان مدیریت صنعتی در اصفهان اخراج گردیده بود.

انتقال حسین رونقی به بیمارستان هاشمی‌نژاد جهت سی تی اسکن هسته‌ای

 
خبرگزاری هرانا - حسین رونقی ملکی به بیمارستان هاشمی‌نژاد تهران اعزام و پس از سی تی اسکن هسته‌ای به زندان عودت داده شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حسین رونقی ملکی امروز صبح ۹ آبان ماه به بیمارستان هاشمی‌نژاد تهران منتقل و پس از انجام سی تی اسکن هسته‌ای به زندان بازگردانده شده است.
گفتنی است، در تاریخ ۳۰ مهرماه نیز در پی وخامت وضع جسمی، حسین رونقی را بصورت اورژانس به بیمارستان منتقل نموده بودند.

۱۳۹۱ آبان ۹, سه‌شنبه


تأیید حکم اعدام دو زندانی کُرد به اتهام محاربه

 
خبرگزاری هرانا -دیوان عالی کشور دو شهروند اهل مهاباد به نام های علی افشاری و حبیب (رزگار) افشاری به اتهام محاربه به اعدام محکوم کرد.
به گزارش آژانس خبری موکریان ، وکیل این دو شهروند ضمن تأیید این خبر اظهار داشت: شعبه ۳۲ دیوان عالی کشور حکم اعدام دو شهروند اهل مهاباد به نام‌های علی افشاری و حبیب (رزگار) افشاری را تأیید نمود.
وی در ادامه افزود: این دو شهروند پیش‌تر از سوی دادگاه انقلاب اسلامی مهاباد به اتهام محاربه و افساد فی الارض از طریق عضویت در احزاب غیرقانونی و درگیری با نیروهای حکومتی و... به اعدام محکوم شده بودند که دادنامه تجدیدنظرخواسته، از طرف شعبه ۳۱ دیوانعالی کشور عیناً تأیید گردید.
یادآور می‌گردد علی و حبیب (رزگار) افشاری آبانماه ۸۹ از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و هم اکنون در زندان مرکزی ارومیه بسر می‌برند.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
ماده ۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق زندگی، آزادی و امنیت شخصی دارد.
بند ۱ ماده ۶ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: حق زندگی از حقوق ذاتی شخص انسان است. این حق باید بموجب قانون حمایت بشود. هیچ فردی را نمی‌توان خودسرانه از زندگی محروم کرد.
بند ۲ ماده ۱ دومین پروتکل اختیاری میثاق بین المللی حقوق سیاسی و مدنی به منظور الغای مجازات مرگ: کشور‌ها، تمام اقدامات لازم را در جهت منسوخ کردن مجازات مرگ در قلمرو قضائی خود، بعمل آورند.

بازداشت چهار تن از نوکیشان مسیحی در تهران

 
خبرگزاری هرانا - طی روزهای گذشته چهار تن از نوکیشان مسیحی در تهران بازداشت شده‌اند.
بنا به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، شهاب صمیمی، فریبا کریم خانی (همسر شهاب صمیمی)، فرشاد رحیمدل و یاسر میرزا زنجانی، طی روزهای جمعه و یکشنبه هفته اخیر دستگیر شده‌اند.
بر اساس این گزارش، روز جمعه پنجم آبان ماه ۹۱، ماموران امنیتی با ورود به منزل آقای صمیمی، ضمن بازداشت وی و همسرش خانم فریبا کریم خانی، همچنین مهمان آن‌ها فرشاد رحیمدل، منزل آن‌ها را مورد تفتیش قرار داده و کامپیو‌تر شخصی، کتب، سی دی‌ها، جزوات و ریسیور ماهواره آن‌ها را نیز ضبط کرده‌اند.
گزارش مذکور می‌افزاید؛ روز یکشنبه هفتم آبان ماه نیز، ماموران امنیتی با مراجعه به منزل یاسر میرزا زنجانی، این نوکیش مسیحی ساکن تهران را بازداشت، و همزمان ضمن بازرسی منزل وی، بخشی از وسایل شخصی و خانوادگی آن محل را ضبط کرده‌اند.
هنوز از محل نگهداری و همچنین وضعیت این چهار شهروند نوکیش مسیحی خبری منتشر نشده است.
طی هفته‌های گذشته نیز، هفت تن دیگر از نوکیشان مسیحی، توسط نیروهای امنیتی استان فارس در شهرهای شیراز و کوار بازداشت شدند.
این در حالی است که احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در مورد ایران، چهارشنبه ۲۴ اکتبر گزارش جدید خود را به کمیته سوم مجمع عمومی ارائه کرده و خاطرنشان نموده است که "از اواسط سال ۲۰۱۰ تا کنون، بیش از ۳۰۰ مسیحی در ایران دستگیر شده‌اند."

ماموران امنیتی از برگزاری مراسم سالگرد مادر آرش صادقی جلوگیری کردند

 
خبرگزاری هرانا - مراسم بزرگداشت مادر آرش صادقی، فعال دانشجویی محروم از تحصیل و زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، با تهدید خانواده وی لغو شد.
بنا به گزارش تارنمای ندای سبز آزادی، بنا بود به مناسبت دومین سالگرد درگذشت مادر آرش صادقی روز یکشنبه مراسم یادبود و ختمی برگزار شود که با تهدید خانواده پدربزرگ آرش صادقی، توسط نیروهای امنیتی این مراسم لغو شد.
مادر آرش صادقی در اثر حمله شبانه نیروهای امنیتی که برای بازداشت آرش صادقی مراجعه کرده بودند دچار حمله قلبی شده و فوت کرده بود.
نیروهای امنیتی اعلام کردند که با هرگونه تجمع و مراسمی برخورد شدید و قاطعی خواهند کرد. به همین دلیل خانواده و پدربزرگ آرش اعلام کردند که هیچگونه مراسم یادبودی برگزار نخواهد شد.
آرش صادقی، از فعالین دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی با گذراندن حکم ۱۸ ماه حبس در اواخر آذر سال گذشته آزاد شد ولی آزادی او بیش از سه هفته به طول نینجامید و در ۲۵ دی ۹۰ مجدد بازداشت شد و از آن تاریخ تا به امروز در بند ۲۰۹ زندان اوین است.

۱۴ سال بی خبری از سعید زینالی؛ دانشجوی بازداشتی در کوی دانشگاه

 
خبرگزاری هرانا - مادر سعید زینالی، دانشجویی که ۵ روز بعد از ۱۸ تیر ۷۸ بازداشت شد و از آن زمان تاکنون هیچ خبری از وی در دست نیست، اعلام کرد که مسئولان دادستانی در تماسی تلفنی به او گفته‌اند سعید آزاد شده اما در مراجعه به دادستانی پاسخ داده‌اند اشتباهی صورت گرفته است.
بنا به گزارش تارنمای کلمه ، اکرم نقابی گفت که ۱۴ سال از روزی که سعید را بازداشت کردند و بردند می‌گذرد و هیچ جواب درستی به من نمی‌دهند در ‌‌نهایت می‌گویند خودت را بگذار جای مادرانی که بچه‌شان در جبهه شهید شده و جنازه‌اش نیامده.
آخر بچه من که در جبهه شهید نشد خودشان از توی خانه خودم آمدند و بردند چطور خودم را بگذارم جای آن مادران؟
سعید زینالی، ۲۳ تیر ماه ۱۳۷۸ در مقابل چشم‌های مادرش بازداشت شد و از آن تاریخ تاکنون، جز یک تماس تلفنی کوتاه، هیچ خبری از این فارغ التحصیل کامپیو‌تر دانشگاه تهران در دست نیست.
خانواده آقای زینالی از ۱۴ سال پیش تاکنون برای گرفتن خبری از فرزندشان به همه مراکز امنیتی و قضایی مراجعه کرده اند اما هیچ پاسخ درستی به آنها داده نشده است.
اکرم نقابی، مادر سعید زینالی به روز می گوید: “هیچ جواب قطعی نمیدهند یک ماه پیش از دادستانی به من زنگ زدند گفتند که سعید زینالی آزاد شده. نمیدانید چقدر خوشحال شدم چه حالی پیدا کردم. اما بعد انکار کردند. گفتند ما پرونده را دیدیم اشتباه شده. بعد گفتند نگران نباشید و ما پی گیر هستیم و خبرتان میکنیم.”
او می افزاید: “رفتیم دادستانی گفتند نماینده سپاه را خواسته ایم اینجا و با او جلسه می گذاریم و قضیه را روشن میکنیم. قرار بود ظرف ده روز جلسه را بگذارند اما اکنون ۲۵ روز گذشته و هیچ خبری نیست”.
می پرسم چه کسی تماس گرفت و خبر از آزادی سعید داد؟ می گوید: “آقای خدابخشیان، دادیار ناظر زندان اوین بود که به پدر سعید گفته هر موقع میخواهیم جای سعید را پیدا کنیم و به شما اطلاعات بدهیم جایش را عوض می کنند. اما توضیح نداده که چه کسی جای سعید را عوض میکند اصلا سعید دست چه کسی است؟ اصلا زنده است؟”
او می افزاید: “در نهایت هم گفتند پرونده سعید، دست حاجی یعنی آقای دولت آبادی است ایشان باید به شما جواب بدهند و وقت میدهیم با حاجی ملاقات کنید اما تا الان وقت نداده اند که بپرسیم چه بلایی سر بچه من آمده؟ اگر کشته شده بگویند زنده است بگویند ملاقات بدهند اصلا بگذارند فقط یک تلفن بکند. من یک مادرم، ۱۴ سال گذشت ۱۴ سال تمام مرا بازی داده اند انگار که بچه گیر آورده اند. هر روز می گویند بیا اینجا بنشین فردا فلان می کنیم پس فردا بهمان میکنیم و…همین طور سر می دوانند.”
خانم نقابی می گوید: “من هم که نمی روم خودشان زنگ میزنند می گویند فلان روز بیا فلان جا درباره سعید صحبت کنیم. می رویم باز ما را بازی میدهند. میگویند درخواست ملاقات بنویس. می نویسیم می گویند خبر میدهیم و دیگر باز خبری نمی شود. دیگر بریده ام، نمیدانم چه باید بکنم، به کدام عدالت و کدام قانون شکایت ببرم. خودشان زنگ میزنند می روم میگویند یک ماه صبر کن. دو ماه صبر کن ما خبر میدهیم و مساله امنیتی است و… آن روز در دادستانی دیگر داد و بیداد کردم، گفتم آقا ۱۴ سال صبر کردم باز هم باید صبر کنم؟ به من گفتند حال و روزت را بنویس و درخواست ملاقات بنویس. من بعد از آزادی از زندان به دلیل پارگی رگ های عصبی جراحی کردم و با عصا رفته بودم. نوشتم همه را و گفتند به حاجی میدهیم و خبر میدهیم. باز هم هیچ خبری نشد.”
مادر سعید زینالی که به شدت متاثر است و توان صحبت کردن ندارد می گوید:” من نمیدانم اگر رهبر صدای مرا می شنود دولت صدای مرا می شنود، هر کسی که می شنود، من یک مادرم خسته شده ام از این زندگی و این دربه دری. خسته شده ام از التماس کردن از این اداره واز این ارگان به آن ارگان رفتن و سئوال کردن و التماس کردن برای گرفتن یک خبر. به من میگویند خودت را بگذار جای مادرانی که بچه هایشان در جبهه ها شهید شده و جنازه هایشان نیامده. اما آخر بچه من که جبهه نرفت، شهید نشد، خود همین آقایان آمدند از خانه من بچه مرا بردند.یک روز نیست که من عکس و لباس سعید را بغل نکنم و زار نزنم. آخر خدا را خوش می آید؟ چرا با ما اینطور بازی میکنند. بگویند کشته شده من دیگر انتظار نکشم.”
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
ماده ۹۲ کنوانسیون حقوق زندانیان: زندانی محاکمه نشده باید اجازه داشته باشد بلافاصله خانواده خود را از بازداشت، مراحل محاکمه و از احوال خود مطلع کند. همچنین تمام امکانات مناسب برای برقراری ارتباط با خانواده و دوستان و نیز ملاقات حضوری، با نظارت و با در نظر گرفتن مقررات زندان و حفظ امنیت و نظم زندان، می بایست برای وی مهیا باشد.
     
ماده ۱۸۰ آئین‎نامه اجرایی سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور: کلیه محکومان و متهمان تحت نظارت کامل و طبق مقررات این آیین‏نامه مجاز به داشتن ارتباط با بستگان و آشنایان خود می‌‏باشند و این ارتباط بوسیله ملاقات و مکاتبه‏‌ها انجام می‌‏پذیرد.

انتقال مجدد حسین رونقی به بیمارستان هاشمی‌نژاد

 
خبرگزاری هرانا - حسین رونقی ملکی به بیمارستان هاشمی‌نژاد تهران اعزام و به زندان عودت داده شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حسین رونقی ملکی در اثر وخامت وضعیت جسمی، امروز صبح ۸ آبان ماه به بیمارستان هاشمی‌نژاد تهران منتقل شده و پس از انجام معاینات به زندان بازگردانده شده است.
پزشکان بیمارستان هاشمی‌نژاد به مسئولین زندان اوین اعلام کرده‌اند که روز آینده نیز باید وی را به بیمارستان هاشمی‌نژاد اعزام نمایند.
گفتنی است، در تاریخ ۳۰ مهرماه نیز در پی وخامت وضع جسمی، حسین رونقی را بصورت اورژانس به بیمارستان منتقل نموده بودند.
وی که بایستی در این دوران تحت درمان پزشکی باشد، هنگام بازداشت در کمپ سرند مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفت و سپس به زندان اوین منتقل گردید و رسیدگی‌های پزشکی ضروری بر روی وی صورت نگرفت.
مقامات قضایی همچنان از دادن مرخصی درمانی به وی امتناع می‌کنند و ادامه چنین روندی سلامت وی را بشدت تهدید می‌کند.

چهار سال زندان برای کشیش و سه تن از خادمین کلیسای اهواز

 
خبرگزاری هرانا - ۴ تن از نوکیشان مسیحی در شعبه ۲ دادگاه انقلاب اسلامی شهرستان اهواز و به ریاست قاضی "سید محمد باقر موسوی" هر کدام به یکسال حبس تعزیزی و مجموعا چهار سال حبس تعزیری محکوم شدند.
بنا به گزارش محبت نیوز ، نخستین دادگاه رسمی ۴ تن از نوکیشان مسیحی در روز دوشنبه مورخ ۲۴ مهر ماه ۱۳۹۱ برابر با در محل شعبه ۲ دادگاه انقلاب اسلامی دادگستری شهرستان اهواز و به ریاست قاضی "سید محمد باقر موسوی" برگزار شد.
این چهار نفر که در روز جمعه مورخ دوم دی ماه ۱۳۹۰ توسط ماموران امنیتی بازداشت شدند عبارتند از: فرهاد سبکروح کشیش کلیسای جماعت ربانی اهواز، و همسر ایشان شهناز جیزان و دو تن دیگر از خادمین کلیسای اهواز بنام‌های ناصر ضامن دزفولی و داود علیجانی ملقب به (دیوید) می‌باشند.
در اولین روز از جلسه دادگاه، قاضی موسوی هریک از متهمان (کشیش فرهاد سبکروح، خانم شهناز جیزان، داود علیجانی، ناصر ضامن دزفولی) را به استناد به ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی مجرم دانسته و هر کدام این افراد را به یکسال حبس تعزیزی و مجموعن چهار سال حبس محکوم کرد.
دادگاه انقلاب اتهام این چهار تن از اعضا کلیسای جماعت ربانی اهواز را، گرایش به آئین مسیحیت، دعوت از افراد مسلمان به تغییر دین، و همچنین فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق ترویج مسیحیت تبشیری دانست.
در ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی عنوان شده است که: هر کس علیه نظام جمهوری اسلامی ایران یا به نفع گروه‌ها و سازمانهای مخالف نظام به هر نحو فعالیت تبلیغی نماید به حبس از سه ماه تا یکسال محکوم خواهد شد.
همچنین در دادنامه دو صفحه ایی ابلاغ شده از سوی دادگاه نیز آمده که اموال مکشوفه که به گفته دادگاه از آن بعنوان وسایل ارتکاب جرم نام برده شده ضبط گردد.
لازم به ذکر است که در حین بازداشت و پس از آن تفتیش و بازرسی که از خانه‌های این نوکیشان مسیحی صورت گرفته ماموران امنیتی و لباس شخصی برخی از وسایل شخصی از جمله کامپیو‌تر، کتب، تلفن موبایل، دی وی دی و همچنین چند دستگاه کامپیو‌تر و تجهیزات صوتی و ارگ متعلق به کلیسا را نیز ضبط و به همراه خود بردند.
همچنین گفته می‌شود این حکم در مرحله بدوی صادر شده و در صورت اعتراض متهمان، دادگاه تجدید نظر می‌تواند به این پرونده مجددا رسیدگی کرده و حکم قطعی را صادر نماید.
اولین جلسه دادگاهی کشیش و اعضا کلیسای جماعت ربانی اهواز که صرفا بخاطر ایمان و باورهای مسیحی آنان بوده در حالی برگزار شده است که در هفته گذشته نیز اولین دادگاه رسیدگی به پرونده ۵ تن از نوکیشان مسیحی در شیراز نیز برگزار گردید.
کشیش فرهاد سبکروح پس از آزادی موقت از زندان و بنا بر نظر مسئولان امنیتی اجازه برگزاری هرگونه جلسات کلیسایی و یا ملاقات با سایر مسیحیان اهواز را نداشته و همچنین به ایشان گفته شده که می‌بایست شهر محل سکونت خود (اهواز) را ترک نماید. نامبرده علیرغم خواسته خود و خانواده از آن پس در تهران به نوعی در تبعید بسر می‌برد. و به عنوان یک کشیش رسمی حق هیچگونه فعالیت کلیسایی و خدمات روحانی را ندارد.
در آستانه عید سال نو و کریسمس، در ساعت ۱۱ صبح روز جمعه دوم دی ماه ۱۳۹۰ ماموران امنیتی در اقدامی از قبل سازماندهی شده با یورش گسترده به کلیسای جماعت ربانی اهواز کلیه اعضا و افراد شرکت کننده در مراسم هفتگی کلیسا را بازداشت و با دو دستگاه اتوبوس به مکان نامعلومی منتقل کردند.
بر اساس گزارشات نیروهای امنیتی به هنگام یورش به داخل کلیسا صورت‌های خود را پوشانده بودند و حتی بچه‌های کوچک کانون شادی که به شدت وحشت کرده بودند را نیز با خود بردند که این موضوع آسیب جدی به روحیه این کودکان وارد کرد.
کلیه بازداشت شدگان در مراسم پس از تهدید و بازجویی و ثبت مشخصات و آدرس آنان پس از ساعاتی آزاد شدند. که در این بین کشیش کلیسا بهمراه همسر و دو تن دیگر از خادمین کلیسا جهت بازجویی‌های بیشتر به بازداشتگاه منتقل شدند.
خانم شهناز جیزان همسر کشیش فرهاد سبکروح و از خادمین کلیسای جماعت ربانی، روز یکشنبه مورخ ۱۱ دی ماه ۱۳۹۰ برابر با اولین روز از سال نو میلادی ۲۰۱۲ پس از ۱۰ روز بازداشت با سپردن وثیقه بطور موقت آزاد شد.
علیرغم اینکه وزارت اطلاعات از رهبران کلیساهای جماعت ربانی در داخل ایران خواسته بود تا در خصوص آزادی کشیش فرهاد سبکروح اقدامی نکنند. با اینحال ایشان بهمراه دو تن دیگر از خادمین ناصر ضامن دزفولی و داود علیجانی در تاریخ ۲ اسفند ماه ۱۳۹۰ پس از تحمل ۲ ماه بازداشت و بلاتکلیفی با سپردن وثیقه (سند منزل به ارزش ۲۰۰ میلیون تومان) بطور موقت از زندان آزاد شدند.
کلیسای رسمی خانگی اهواز که از آن به عنوان کلیسای جماعت ربانی اهواز نام برده می‌شود گفته می‌شود تحت نظارت مقامات امنیتی جمهوری اسلامی بوده و مسئولان نیز در شفافیت از تمامی برنامه‌ها و فعالیت‌های آن آگاهی داشته‌اند، برخی منابع آگاه اظهار داشتند: از دلایل ورود ماموران امنیتی و برهم زدن مراسم جشن کلیسایی آن روز و همچنین بازداشت گسترده اعضا و شرکت کنندگان کلیسا، ممکن است بدلیل عدم توجه به تذکرات و دستورات وزارت اطلاعات به مسئولان آن کلیسا بوده باشد.
بر اساس گزارشات منتشره از وضعیت کلیساهای ایران گفته می‌شود که هم اکنون پرونده کلیسا‌های رسمی و ساختمانی در ایران از وزارت اطلاعات گرفته شده و به اطلاعات سپاه منتقل شده است. وزارت اطلاعات نیز با کنترل شدید بر کلیساهای ساختمانی مبنی بر نظارت بر افراد و اعضا آن و همچنین احضار شبانان و رهبران کلیسایی بطور ماهانه دستورالعمل‌هایی را به آنان ارائه می‌کنند که رهبران کلیسا ملزم به اجرای آنان هستند. با این حال تاکنون برخی از جلسات ویژه مسیحیان فارسی زبان و یا کلیساهایی که فارسی زبانان در آنجا حضور گسترده داشته‌اند بدستور مقامات امنیتی اطلاعات سپاه درهای آن به روی ایمانداران مسیحی بسته شد.
اصل ۱۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی به صراحت بیان می‌کند که ایرانیان مسیحی، زرتشتی و کلیمی تنها اقلیت‌های دینی شناخته می‌‏شوند که در حدود قانون در انجام مراسم دینی خود آزادند و در احوال شخصیه و تعلیمات دینی بر طبق آیین خود عمل می‌کنند.
گفتنی است آزار و اذیت و اعمال تبعیض علیه اقلیت‌های مذهبی در سه دهه گذشته همواره یکی از موارد عمده نقض حقوق بشر توسط حاکمیت بوده است.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
اصل ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی: تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ کس را نمی توان به صرف داشتن عقیده ای مورد تعرض و مواخذه قرار داد.
بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می باشد.
ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر شخصی حق دارد از آزادی اندیشه، وجدان و دین بهره‌مند شود: این حق مستلزم آزادی تغییر دین یا اعتقاد و همچنین آزادی اظهار دین یا اعتقاد، در قالب آموزش دینی، عبادت‌ها و اجرای آیین‌ها و مراسم دینی به تنهایی یا به صورت جمعی، به طور خصوصی یا عمومی است.
بند ۱ ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی فکر، وجدان و مذهب دارد. این حق شامل آزادی داشتن یا قبول یک مذهب یا معتقدات به انتخاب خود، همچنین آزادی ابراز مذهب یا معتقدات خود، خواه بطور فردی یا جمعی، خواه به طورعلنی یا در خفا در عبادات و اجرای آداب و اعمال و تعلیمات مذهبی می باشد.
بند ۱ ماده ۱ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی یا قومی، دینی و زبانی: از موجودیت و هویت ملی، قومی، فرهنگی، دینی و زبانی اقلیت‌ها در سرزمین‌های خود حمایت و ایجاد شرایط را برای ارتقای این هویت تشویق شود.
بند ۱ و ۲ ماده ۲ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی یا قومی، دینی و زبانی: اشخاص متعلق به اقلیت‌ها حق دارند در نهان و به طور علنی، آزادانه و بدون مداخله و یا هر شکل از تبعیض، از فرهنگ خاص خود بهره‌مند و برخوردار شوند، دین خود را اعلام و به آن عمل کنند و به زبان خاص خود سخن بگویند و به صورتی موثر در زندگی فرهنگی، دینی، اجتماعی، اقتصادی و عمومی شرکت کنند.

دادگاه "ایران تریبونال" جمهوری اسلامی را به "جنایت علیه بشریت" محکوم کرد

 
خبرگزاری هرانا - بخش دوم دادگاه "ایران تریبونال" که موضوع آن کشتار زندانیان سیاسی ایران در دهه ۶۰ بود، با رأی قضات دادگاه به پایان رسید.
این دادگاه با شنیدن شهادت‌های ده‌ها زندانی سیاسی در دو نوبت، کشتارهای دهه ۶۰ در ایران توسط جمهوری اسلامی را "جنایت علیه بشریت" شناخت.
به گزارش رادیو زمانه، بخش نخست دادگاه رسیدگی به کشتار زندانیان سیاسی در دهه ۶۰ که به نام «ایران تریبونال» معروف است به مدت پنج‌ روز، از ۲۹ خردادماه تا دوم تیرماه ۱۳۹۱ (١٨ ژوئن تا ٢٢ ژوئن ٢٠١٢) در مرکز اقدام حقوق بشر سازمان عفو بین‌الملل در لندن برگزار شده بود و بخش دوم آن نیز از روز پنج‌شنبه چهارم آبان‌ماه تا امروز شنبه ششم آبان‌ماه (۲۵ اکتبر تا ۲۷ اکتبر)، در سالن صلح، ساختمان دادگاه لاهه برگزار شد.
در بخش نخست این دادگاه ۸۰ تن از شاهدان و بستگان اعدام‌شدگان به روایت رویداد‌ها پرداختند و مستندات خود را در اختیار کمیسیون حقیقت‌یاب قرار دادند و در بخش دوم ۷۵ تن از اعضای خانواده‌های جان‌باختگان دهه ۶۰ و جان به‌دربردگان از اعدام‌های دسته‌جمعی به دادگاه فراخوانده شده و از آنان تحقیق به عمل آمد.
به گزارش سایت دادگاه «ایران تریبونال»، شاهدان، از ۴۰ شهر و استان ایران و از میان همه گرایشات سیاسی انتخاب شده بودند که حکومت جمهوری اسلامی، عزیزانشان را در دهه ۶۰ اعدام و یا زندانی و شکنجه کرد.
در بخش دوم دادگاه رسانه‌های مختلف حضور داشتند و جریان برگزاری آن نیز به‌طور مستقیم از سایت اینترنتی دادگاه پخش می‌شد.
این دادگاه که از آن به‌عنوان «دادگاه مردمی» یاد می‌شود اگر چه ضمانت اجرای قضائی ندارد اما به‌طور نمادین نخستین دادگاه بین‌المللی است که به جنایت‌های دهه ۶۰ در ایران رسیدگی می‌کند.
کمیسیون حقیقت‌یاب این دادگاه، که ریاست آن را موریس کاپیتورن گزارشگر ویژه پیشین سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران بر عهده داشت، بر اساس اظهارات گزارشی تهیه کرد و همین گزارش مبنای کیفرخواست بخش دوم دادگاه در لاهه قرار گرفت که از سوی گروه دادستانی به هیئت داوران ارایه شد.
دادگاه «ایران تریبونال» که در سه روز اخیر هر روز ساعت ۹ صبح تا پنج بعد از ظهر ادامه داشت به ریاست قاضی جوآن کریستین برسیگر از آفریقای جنوبی برگزار گردید و پنج نفر هیئت قضات آن پروفسور جان دوگارد از آفریقای جنوبی، پروفسور هاکو هاتوا از کنیا، پروفسور باتریشیا سلرز از بلژیک و پروفسور مایکل هانس فیلد از انگلستان بودند.
گروه دادستانی این دادگاه را نانسی هورماشیا، مژده شهریاری، کاوه شهروز، جان کوپر، سر جفری نایس، گیسونیا و پیام اخوان بر عهده داشتند.
در این سه روز شاهدانی چون هدایت‌الله متین‌دفتری، معاون رئیس شورای وکلای ایران؛ ملکه مصطفی سلطانی که چهار برادر وی به دست حکومت ایران اعدام و کشته شده‌اند، شورا مکارمی که مادر و خاله‌اش اعدام شده بودند؛ شهره قنبری، زندانی سیاسی سابق که به‌هنگام دستگیری از اعضای سازمان پیکار در راه آزادی طبقه کارگر بود؛ امیر اطیابی، زندانی سیاسی به اتهام عضویت در سازمان جوانان حزب توده؛ شکوفه سخی، زندانی سیاسی دهه ۶۰؛ حوریه جهان‌پور، از اقلیت بهایی؛ احمد موسوی، از زندانیان سیاسی سابق به جرم عضویت در گروه پیشگام از سازمان چریک‌های فدائی خلق؛ مهدی اصلانی، زندانی سیاسی سابق و عضو پیشین سازمان فدائیان خلق و نویسنده کتاب «کلاغ و گل سرخ»، نادر (فرهاد) بوکایی، زندانی سیاسی سابق که در زمان دستگیری هوادار سازمان راه کارگر بود و ایرج مصداقی، نویسنده کتاب «نه زیستن، نه مرگ»، زندانی سیاسی سابق که از اعضای سازمان مجاهدین خلق بود؛ در جایگاه قرار گرفتند و صحنه‌های تکان‌دهنده‌ای از شرایط زندان‌ها و شکنجه‌ها و اعدام‌های زندانیان سیاسی را بازگو کردند.
رأی نهایی دادگاه «ایران تریبونال» در ساعت ۱۶ امروز توسط هیئت قضات ارائه شد و در پایان شرکت‌کنندگان در این دادگاه با بلند کردن دست‌های خود به علامت پیروزی به خواندن سرود پرداختند.

۱۳۹۱ آبان ۷, یکشنبه

بازداشت دو تن از نوکیشان مسیحی پس از احضار به اداره اطلاعات

 
خبرگزاری هرانا - در پی بازداشت هفت تن از مسیحیان غیر تثلیثی در شیراز دو تن دیگر از اعضای این گروه پس از احضار به اداره اطلاعات در‌‌ همان مکان بازداشت شدند.
بنا به گزارش محبت نیوز، بر اساس خبرهای دریافتی اسامی این دو تن عبارتند از خانم "افسر بهمنی" و آقای "مسعود رضایی" که حدود ساعت ۱ بعدازظهر روز جمعه ۲۸ مهرماه ۱۳۹۱ توسط ماموران امنیتی بازداشت شدند.
گفتنی است بانوی میان سال خانم "افسر بهمنی" از بیماری قلبی و کلیوی رنج می‌برد و نیازمند رسیدگی ویژه پزشکی است.
این افراد توسط یک مامور امنیتی ابتدا به اداره اطلاعات شیراز موسوم به ساختمان پلاک ۱۰۰ احضار و پس از حضور در محل همانجا بازداشت شدند.
همچنین گفته می‌شود که هفت نفری هم که پیش از این دستگیر شده‌اند در همین مکان در بازداشت به سر می‌برند و از وضعیت آنان تاکنون اطلاعی در دست نیست.
ساختمان موسوم به پلاک ۱۰۰ قسمتی از یک پادگان متعلق به ارتش می‌باشد و هیچ نوع تابلو یا نشانی ندارد. سرتا سر خیابان فوق از طریق دوربین و برجهای نگهبانی و چند دستگاه ساختمان در این خیابان کنترل می‌شود. زندان یا بازداشتگاه موسوم به پلاک ۱۰۰ شیراز، متشکل از حدود ۲۰ الی ۳۰ سلول انفرادی و ۱۰ اتاق جمعی است و همجنین حدود ۸ اتاق مجهز به امورات بازجویی دارد.
لازم به یاد آور ی است، ماموران امنیتی عصر روز جمعه مورخه ۲۱ مهرماه ۱۳۹۱ برابر با (۱۲ اکتبر ۲۰۱۲) نیز با هجوم به خانه ایی واقع در خیابان جمهوری در شیراز دست کم هفت تن از اعضای گروه موسوم به کلیسای ایران را بازداشت کردند.
اسامی این بازداشت شدگان که از آنان بعنوان مسیحیان غیر تثلیثی یاد می‌شود عبارتند از: آقایان محمد (وحید) روغنگیر – سروش سرایی _ اسکندر رضایی – بیژن حقیقی – مهدی عامرونی و شاهین لاهوتی و خانم رکسانا فروغی.
در همین راستا برخی رسانه‌های رسمی ایران در روز دوشنبه ۲۴ مهرماه ۱۳۹۱، از شناسایی تعدادی کلیساهای خانگی و دستگیری گردانندگان آن در شیراز خبر دادند.
خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران در این ارتباط بدون ذکر جزئیات نوشت: "طی دو ماه گذشته، چهار شبکه غیر قانونی موسوم به" کلیساهای زیر زمینی (خانگی - کلیسای محرمانه) "در شهر شیراز و کوار کشف و سرکردگان و گردانندگان اصلی آن دستگیر شدند."
همچنین خبرگزاری انگلیسی زبان کریسشین پست از قول مدیر عامل سازمان اتحاد جهانی مسیحی، "مروین توماس" طی نظراتی درباره افزایش دستگیری مسیحیان در ایران نوشت: سازمان ما عمیقن نگران بازداشت خانم بهمنی و آقای رضایی است و به نظر می‌رسد این دستگیری‌ها بخشی از موج جدیدی از دستگیری‌ها علیه کلیسا‌های خانگی در شیراز است.

بازداشت تعدادی از شهروندان گرگانی به اتهام ارتباط با بهاییان

 
خبرگزاری هرانا - از روز چهارشنبه ۲۶ مهر ماه تاکنون چندین شهروند مسلمان ساکن شهرگرگان به دلیل ارتباط با بهاییان توسط اداره اطلاعات شهر مزبور بازداشت و بازجویی شده‌اند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ابتدا صبح روز چهارشنبه ۲۶ مهر ماه چهار شهروند ساکن گرگان در منازلشان بازداشت می‌شوند که یکی از ایشان در‌‌ همان روز پس از دادن تعهد کتبی مبنی بر قطع ارتباط با بهاییان آزاد می‌شود.
دو تن دیگر پس از یک هفته در روز چهارشنبه ۳ آبان ماه آزاد می‌گردند و یک تن دیگر هنوز در بازداشت اداره اطلاعات گرگان قرار دارد.
در روز سه شنبه ۲ آبان ماه دو شهروند دیگر گرگانی به اتهام ارتباط به بهاییان دستگیر که پس از یک روز آزاد می‌شوند، طبق اخباری که از سوی یکی از نزدیکان ایشان به گزارشگر هرانا رسیده یکی از این دو شهروند در بازجویی بشدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند.
روز بعد، چهارشنبه ۳ آبان ماه یک شهروند گرگانی دیگر پس از شرکت در مراسم تشییع جنازه یکی از بستگان به اداره اطلاعات احضار که پس از معرفی خود تا این زمان خبری از وی دردست نیست.
در روز پنجشنبه ۴ آبان ماه یک شهروند دیگر اهل گرگان نیزتلفنی به اداره اطلاعات شهر مزبوراحضار شده است. قابل توجه است احتمالا تعداد بازداشت شدگان مسلمان بیش از تعداد فوق می‌باشد که به علت محدودیت خبررسانی در شرایط امنیتی اخیر شهرستان گرگان تنها اطلاعات فوق قابل دسترسی بوده است.
قابل ذکر است به خانواده یکی از بازداشت شدگان فوق اظهار شده است که اتهام فرد بازداشت شده «تبلیغ علیه نظام» می‌باشد.
یادآوری می‌شود در تاریخ ۲۶ مهر ماه در یک هجوم گسترده و سازمان یافته ۱۷ شهروند بهایی در گرگان توسط ماموران امنیتی بازداشت شدند.

زهرا منصوری جهت اجرای حکم بازداشت شد

 
خبرگزاری هرانا – زهرا (محبوبه) منصوری امروز ششم آبان پس از احضار به دادسرای مستقر در زندان اوین جهت اجرای حکم دو سال حبس تعزیری بازداشت و روانه بند زنان زندان اوین شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، زهرا منصوری در تاریخ ۱۱ خرداد ماه سال ۱۳۹۰ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و قریب ۹۰ روز را در سلولهای انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین بسر برده بود و در تاریخ ۲۸ مرداد ماه ۱۳۹۰ با قید وثیقه آزاد شد، ایشان در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی پیرعباس به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بود که این حکم به دلیل وضعیت خاص جسمی به ۲ سال حبس تعزیری و ۵ سال حبس تعلیقی تقلیل یافت.
زهرا منصوری که ۶۰ سال سن دارد از بیماری صرع رنج می‌برد و این در شرایطی است که هر گونه فشار روانی و فیزیکی خطرات جدی برای سلامتی ایشان در پی دارد. علاوه بر آن، وی در مدتی که در زندان اوین بود به علت وخامت اوضاع جسمی ناشی از سرطان سینه یک بار مورد عمل جراحی قرار گرفت و ایشان را بلافاصله بعد از عمل به سلول انفرادی زندان اوین منتقل کردند. وی در حالی به زندان اوین منتقل شده است که به تازگی بر اثر عمل مربوط به ناراحتی‌های روده، بسیاری از اعمال طبیعی بدن انسان، نظیر نشستن برایشان دشوار شده است.
قابل ذکر است که زهرا (محبوبه) منصوری خواهر زندانی سیاسی محمد علی منصوری است، ایشان همواره به دلیل وابستگی‌های خانوادگی تحت فشار بوده‌اند.
محمد علی منصوری که از ۱۱ شهریورماه سال ۱۳۸۶ در زندان به سر می‌برد، به اتهام ارتباط با گروه‌های معاند نظام به تحمل ۱۷ سال حبس تعزیری و تبعید به زندان رجایی شهر کرج محکوم است.

احضار دو شهروند کرد به ستاد خبری اداره اطلاعات سلماس

 
خبرگزاری هرانا - دو نفر از شهروندان کرد سلماس طی تماس تلفنی به اداره اطلاعات این شهرستان احضار و مورد بازجویی قرار گرفتند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حسن ایوری فرزند زینال و علاالدین عبدالله‌زاده فرزند محمد دو شهروند کرد ساکن سلماس در پی احضار اداره اطلاعات این شهر، چندین ساعت مورد بازجویی و تهدید قرار گرفتند.
این در حالیست که طی هفته‌های اخیر اکثر شهروندان کرد این شهر مورد بازجویی‌های مداوم و سیستماتیک در ارتباط با فرزندانشان در خارج از ایران قرار گرفته بودند.

دستگیری ۴ نفر در سیرجان به اتهام "توهین به مسئولان" در فیس بوک

 
خبرگزاری هرانا - دادستان عمومی و انقلاب سیرجان گفته است که ماموران وزارت اطلاعات در این شهر چهار نفر را "به دلیل فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به مسئولان در فضای مجازی فیسبوک" دستگیر کرده و تحقیقات مقدماتی از آنان آغاز شده است.
بنا به گزارش ایسنا، مهدی بخشی با اعلام این خبر تصریح کرد: قبلا در این راستا دستگیری‌هایی داشته‌ایم که منجر به صدور آرایی شده و برخی از این متهمان به حبس محکوم شده‌اند.
وی در ادامه اظهار کرد: در مورد متهمان اخیر نیز تحقیقات مقدماتی در حال انجام است که در هفته‌های آتی پس از صدور رای، اطلاعات تکمیلی منتشر خواهد شد.
دادستان سیرجان افزود: اقداماتی همچون فعالیت تبلیغی علیه نظام، توهین به مسئولان و انتشار تصاویری که فاقد حجاب باشند، جرم محسوب می‌شود و در صورت مشاهده برخورد خواهد شد.
بخشی اظهار کرد: کسانی که تا کنون مرتکب چنین افعالی می‌شدند، از این به بعد فعالیت خود را قطع کنند و مواظب باشند که در صورت ادامه فعالیت و شناسایی با آنان برخورد خواهد شد که در این صورت احکام شدیدی در انتظارشان است.

بیخبری مطلق از وضعیت ۵ زندانی سیاسی کرد در زندان ارومیه

 
خبرگزاری هرانا - از وضعیت پنج تن از زندانیان سیاسی کرد در زندان ارومیه که از تاریخ ۲۰ مهرماه به مکان نامعلومی منتقل شده‌اند، خبری در دست نیست.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در تاریخ ۲۰ مهرماه سال جاری ۵ تن از زندانیان سیاسی کرد زندان ارومیه بنامهای جهانگیر (هوشنگ) بادوزاده، احمد تمویی، یوسف کاکه ممی، علی احمد سلیمان و مصطفی علی احمد از بند سیاسی زندان ارومیه به مکان نامعلومی منتقل شدند و تا کنون خبری از ایشان در دست نیست.
طبق خبری که از سوی یکی از هم بندیان این پنج نفر به گزارشگر هرانا رسید، این افراد به حفاظت زندان احضار و از آنجا به مکانی خارج از زندان منتقل گردیدند. احتمال می‌رود ایشان را برای پرونده سازی مجدد به اداره اطلاعات ارومیه منتقل نموده باشند.
همچنین دختر جهانگیر بادوزاده هنگامی که به درب زندان ارومیه و اداره اطلاعات ارومیه مراجعه می‌کند موفق به کسب هیچ نوع خبری از ایشان نمی‌شود.
گفتنی است، پس از انتقال این پنج زندانی سیاسی مامورین زندان وسایل شخصی این افراد را نیز جمع می‌کنند و با خود می‌برند.
جهانگیر (هوشنگ) بادوزاده، احمد تمویی، علی احمد سلیمان، مصطفی علی احمد و یوسف کاکه ممی به اتهام همکاری با پژاک قبلا از سوی دادگاه انقلاب شهرهای ارومیه و مهاباد به به ترتیب به ابد، ۱۵ سال، ۵ سال، ۱۰ سال و ۷ سال زندان محکوم شده‌اند.

۱۳۹۱ آبان ۵, جمعه

وخامت حال نسرین ستوده در پی اعتصاب غذا

 
خبرگزاری هرانا - نسرین ستوده، وکیل پایه یک دادگستری و زندانی سیاسی که از هفته ی پیش دست به اعتصاب غذا زده است در پی وخامت حالش ناشی از اعتصاب به بهداری این زندان منتقل شده است.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این فعال حقوق بشر و وکیل محبوس در بند زنان(نسوان) زندان اوین که از هفته ی پیش دست به اعتصاب غذای اعتراضی زده و دو روز پیش در پی وخامت حالش به بهداری این زندان منتقل شده است.

رضا خندان، همسر نسرین ستوده، به نقل از او می گوید: "آخرین راه اعتراض برای من همین اعتصاب غذا است."

نسرین ستوده فعال سرشناس حقوق بشر و وکیل پایه یک دادگستری در بند به دلیل نوشتن لایحه دفاعیه اش بر روی دستمال کاغذی و ارسال آن به بیرون از زندان از حق ملاقات با فرزندانش محروم شده است.

نسرین ستوده از ۱۳ شهریور ۱۳۸۹ در بازداشت است و در دادگاه به جرم «اقدام علیه امنیت ملی، تبانی و تبلیغ علیه نظام و عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر» به تحمل ۱۱ سال حبس تعزیری، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور و به جرم تظاهر به بی حجابی به ۵۰ هزار تومان جریمه نقدی محکوم شده است.

۱۳۹۱ آبان ۲, سه‌شنبه



سه روز بازپرسی پیاپی از خبرنگاری که از تخریب جنگل ناهارخوران گزارش داد..


در پی شکایت اداره نشر ارزشهای دفاع مقدس از الهه موسوی به دلیل اطلاع رسانی از تخریب جنگل ناهارخوران برای ساخت موزه دفاع مقدس، ‌این خبرنگار فعال محیط زیست در استان گلستان، امروز برای سومین روز پیاپی در شعبه ۷ بازپرسی دادسرای گرگان حاضر شد..

به گزارش کلمه از سبزپرس، الهه موسوی در چند ماه گذشته گزارش‌های خبری و تصویری متعددی از تخریب اکوسیستم جنگلی در ناهارخوران در رسانه‌های ملی و استانی منتشر کرده بود که این اقدام او بار‌ها از سوی ده‌ها خبرنگار دیگر در سطح ملی در دیگر رسانه‌ها پیگیری شد اما حالا او به تنهایی متهم به نشر اکاذیب از تخریب جنگل و… است.

موسوی از فعالان رسانه‌ای حوزه محیط زیست است که اکنون سردبیری هفته نامه سلیم در گرگان را نیز عهده دار است و سابقه سردبیری پایگاه خبری سبزپرس را نیز در کارنامه خود دارد. وی پیش از این هم بسیاری از موارد تخریب جنگل و اکوسیستم‌های تالابی به وی‍ژه در استان گلستان را پیگیری و رسانه‌ای کرده است.

گزارش‌های وی از تخریب جنگل‌های گلستان به وی‍ژه پارک ملی گلستان و بررسی علل سیل‌های ویرانگر در این استان، نقش عمده‌ای در آگاهسازی افکار عمومی و جلب توجه مدیران و مسئولان متولی داشته است.

اما اکنون او به علت اعتراض به تخریب جنگل و قطع درختان توسط سپاه گرگان، مورد بازپرسی قرار گرفته است. الهه موسوی، در ماه های گذشته به انتقاد از قطع درختان در منطقه جنگلی ناهارخوران گرگان برای ساخت موزه پرداخته بود، امری که حساسیت نهاهای مسوول پروژه را که وابسته به سپاه هستند، برانگیخت و حتی آنها را به اعمال نفوذ قضایی وا داشت. 
 

هشدار ورشکستگی : بانکهای سپه، ملی، صنعت و معدن و کشاورزی

 
هشدار سایت جوان آنلاین وابسته به سپاه پاسداران : بانکهای سپه، ملی، صنعت و معدن و کشاورزی در آستانه ورشکستگی قرار گرفته اند طی هفت سال گذشته خروج سرمایه و اخذ خط اعتباری بانک و بدهی شبکه بانکی به از بانک مرکزی با رشد چشمگیری همراه بوده و هست. توان وام‌دهی و دریافت خطوط اعتباری بانک‌های دولتی و نیمه‌دولتی از بانک مرکزی به مرز خطر رسیده و بانک مرکزی با وجود احاطه به این موضوع به دلیل عدم استقلال بانک مرکزی گویا چاره‌ای جز اطاعت از رئیس دولت ندارد.
به گزارش «جوان» دولت از همان سال‌های اول که به سال‌های طلایی درآمد نفت شهره بود و هست سوار بر اسب پول پخش‌کنی خود می‌تاخت و بی‌محابا هر چه در توان داشت به کار بست تا همه را راضی کند. دولت بهترین راه برای تحقق وعده‌های اکثراً پولی و وامی خود را در خزانه بانک‌ها پیدا کرد و برای همین ردیف‌های تکلیفی و تبصره‌ای وام‌دهی بانک‌ها را دو برابر کرد.
چند سال اول که پشت دولت به درآمد عظیم نفتی گرم بود، احمدی‌نژاد هیچ درخواستی را بی‌پاسخ نمی‌گذاشت. دولت طرح‌های حساسی چون بنگاه‌های زود‌بازده را کلید زد؛ طرحی که می‌خواست گره‌گشای مشکل اشتغال و بیکاری جوانان و مردمی باشد که چشم به دست دولت دوخته بودند‌.
طرح با عملیات اجرایی خود که با فشار وزیر وقت کار یعنی محمد جهرمی که در نهایت به حذف طهماسب مظاهری رئیس سابق بانک مرکزی منجر شد بار مالی شدیدی به بانک‌های دولتی و نیمه دولتی تحمیل کرد. حاصل این کار معوقات سنگین بود که با ادامه سیاست‌های خاص به ۵۴ هزار میلیارد تومان رسید.
این طرح خزانه بانک‌های بزرگی چون ملی را به شدت با تراز منفی همراه ساخت و سایر بانک‌ها را نیز در سوددهی براساس اطلاعات رسیده به عنوان نمونه میزان دریافت خط اعتباری یک بانک دولتی و تخصصی ‌ 300 برابر رشد کرده تا به شدت منابع و مصارف این بانک دولتی را تحت تأثیر قرار دهدبا مشکل روبه‌رو کرد.
طرح مسکن مهر نیز در کنار طرح‌های اقتصادی دولت در چند سال گذشته به امید کم کردن فشار قیمتی بر بازار مسکن و خانه‌دار کردن اقشار کم درآمد و متوسط جامعه رونمایی شد. اما این طرح هر چند اگر به صورت اصولی و در کلانشهرها اجرا شود می‌تواند بار مالی در بازار را کم کند، اما فشار بسیار بالایی به بانک‌ها وارد کرده است. براساس اطلاعات رسیده به عنوان نمونه میزان دریافت خط اعتباری یک بانک دولتی و تخصصی برای اعطای پرداخت دولتی ۳۰۰ برابر رشد کرده که زمانی سودده‌ترین بانک دولتی بود و‌ به شدت منابع و مصارف این بانک دولتی را تحت تأثیر قرار دهد.
این بانک دولتی و تخصصی تا هفت سال پیش جزو بانک‌های سودده دولتی بود و حتی میزان سوددهی این بانک در بین تام بانک‌های کشور در صدر قرار داشت.
اما اکنون این بانک جزو بانک‌های زیان‌ده است و حتی در مرز ورشکستگی قرار دارد. بانک‌های دولتی و نیمه‌دولتی دیگر نیز وضعیت بهتری از این بانک تخصصی و دولتی ندارند.
بانک‌های دولتی چون سپه، ملی، صنعت و معدن و کشاورزی به دلیل خروج بی‌سابقه منابع از خزانه‌هایشان و افت درآمدی به دلایلی چون تحریم و غیره با تراز منفی مواجه هستند. اگر حرکت دولت در اسراف پول و افزایش ردیف و تبصره‌های تکلیفی که قطعاً در سال پایانی هر دولت روند صعودی می‌گیرد ادامه یابد باید آژیر قرمز را برای تعدادی از بانک‌ها به صدا درآورد.
بانک‌های خصوصی نیز با بحران عدم جابه‌جایی ارز و کسب درآمد کارمزدی برای این امور مواجه هستند و وضعیت بهتری نسبت به بانک‌های دولتی و نیمه دولتی ندارند.
بانک‌های خصوصی به دلایلی چون تحریم، کاهش ورود سپرده‌های بانکی، عدم بازگشت وام و تسهیلات تولیدکنندگان به خاطر رکود و افزایش هزینه‌های جاری و شعبه داری با کاهش سود روبه‌رو شده‌اند.
چنان که تحقق سود پیش‌بینی شده برای برخی از بانک‌ها در سال مالی پیش رو غیر ممکن خواهد بود.

تصحیح خبر اجرای حکم لیلا توسلی

 
خبرگزاری هرانا - روز گذشته خبری منتشر شده بود مبنی بر اجرای ۲ سال حبس لیلا توسلی که بدینوسیله اصلاح می‌شود.
یک منبع آگاه و از نزدیکان خانواده توسلی در اینباره به گزارشگر هرانا گفت: لیلا توسلی سال ۱۳۸۹ با دستور مقام قضایی برای اجرای حکم حبس قطعی به زندان مراجعه کرد و بعد از گذراندن بیش از یک سال به مرخصی آمد و تا پایان دوره محکومیت دوساله خود را در بیرون از زندان سپری کرد. وی روز ۱۸ مهر با مراجعه به زندان اوین و گذراند حدود ۲ ساعت در بند زنان زندان، برگه آزادی خود را دریافت کرد.
خبرگزاری هرانا ضمن تصحیح خبر روزگذشته اعلام می‌دارد که نبود امنیت برای مدافعان حقوق بشر در ایران و قربانیان در امر اطلاع رسانی بعضا موجب انتشار گزارشات مخدوشی می‌شود که هرانا همواره تلاش دارد با امکانات و تجربیات خود صحت سقم این گزارشات را پس از بررسی منتشر نماید.

انتقال اورژانسی حسین رونقی به بیمارستان هاشمی‌نژاد

 
خبرگزاری هرانا - حسین رونقی ملکی بر اثر وخامت وضعیت جسمی بصورت اورژانس به بیمارستان هاشمی‌نژاد تهران منتقل شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حسین رونقی ملکی در اثر وخامت وضعیت جسمی، دیروز ۳۰ مهر به بیمارستان هاشمی‌نژاد تهران منتقل شده است؛ اما در ‌‌نهایت بستری نشده و مجددا به زندان برگردانده شده است.
وی که بایستی در این دوران تحت درمان پزشکی باشد، هنگام بازداشت در کمپ سرند مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفت و سپس به زندان اوین منتقل گردید و رسیدگی‌های پزشکی ضروری بر روی وی صورت نگرفت.
تمام این مسائل موجب وخامت بیشتر وضعیت جسمی حسین رونقی شده است و اکنون کلیه‌های وی دچار مشکل شده و صورت و بدن وی متورم گشته و از تکرر ادرار و سوزش و درد شدید رنج می‌برد.
این در شرایطی است که مقامات قضایی همچنان از دادن مرخصی درمانی به وی امتناع می‌کنند و ادامه چنین روندی سلامت وی را بشدت تهدید می‌کند.

بازداشت حسن رضایی نژاد تکنسین تجهیزات حفاظتیِ زندان اوین

 
خبرگزاری هرانا - مهندس حسن رضایی‌نژاد، از متخصصین یکی از شرکت‌های فنی – مهندسی طرف قرارداد سازمان زندان‌ها، روز چهارشنبه هفته اخیر بازداشت شد.
بنا به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر ، این متخصص امور فنی و تکنسین تجهیزات حفاظتیِ زندان اوین، روز چهارشنبه ۲۶ مهر ماه بعد از مراجعه به زندان اوین، توسط ماموران امنیتی دستگیر و به بازداشتگاه منتقل گردید.
بر اساس گزارش‌ها، ماموران امنیتی بعد از بازداشت حسن رضایی‌نژاد، همراه با وی به منزل ایشان مراجعه کرده و ضمن ارعاب خانواده و تفتیش و بازرسی محل، تعدادی از وسایل شخصی و کاری وی را ضبط و با خود منقل کردند.
هنوز از علت دستگیری و سرنوشت آقای رضایی‌نژاد خبری منتشر نشده و تلاش خانواده برای آگاهی از وضعیت و محل اصلی بازداشت وی به نتیجه‌ای نرسیده است.
چندی پیش نیز وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی از بازداشت گروهی که بعدا اعلام شد "متخصص مسایل فنی الکترونیکی بوده" و در "تهیه و نصب تجهیزات فنی و الکترونیکی برخی از مراکز امنیتی، دفاعی و نظامی کشور همکاری داشته‌اند"، خبر داده بود.

اجازه ملاقات با علی معزی به خانواده وی داده نشد

 
خبرگزاری هرانا - علی معزی که ۱۹ مهرماه بدلیل خود داری از رفتن به دادگاه به سلول انفرادی منتقل گردیده بود، امروز از انجام ملاقات با خانواده خود محروم شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، علی معزی زندانی سیاسی زندان اوین چهارشنبه ۱۹ مهرماه بدلیل امتناع از رفتن به دادگاه به سلول انفرادی بند ۲۴۰ اوین منتقل گردید و تهدید به تبعید به یکی از شهرستانهای دوردست شد.
وی بدلیل اینکه دادگاه انقلاب را مشروع، قانونی و عادل نمی‌دانست پیش‌تر سه بار از رفتن به دادگاه امتناع کرده بود.
بنا به اخباری که بدست گزارشگر هرانا رسیده است، علی معزی بدستور مستقیم رئیس بند ۳۵۰ اوین "حسین اعلایی" به سلول انفرادی بند ۲۴۰ منتقل و همچنین به تبعید تهدید گردید.
گفتنی است، علی معزی به سرطان مثانه مبتلا می‌باشد و در هنگام بازداشت در حال انجام دوره درمان پزشکی خود بود که بازداشت وی موجب ناتمام ماندن روند درمانی وی گردید و مسئولین زندان تاکنون هیچ‌گونه اقدامی برای درمان این زندانی سیاسی انجام نداده‌اند.
بستگان علی معزی در مورد وضعیت جسمی وی و بسیار نگران می‌باشند و معتقدند: نگهداری وی درشرایط انفرادی، یقینا سلامت وی را بخطر می‌اندازد.
علی معزی از خردادماه ۹۰ تاکنون در بازداشت موقت به سر می‌برد و ۷ ماه را در بندهای ۲۰۹ و ۲۴۰ زندان اوین سپری کرده است. پرونده وی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به اتهام محاربه و هواداری از سازمان مجاهدین در حال رسیدگی می‌باشد.
معزی که حدود سه ماه و نیم را در انفرادی گذرانده به اتهام شرکت در مراسم یادبود محسن دکمه‌چی، علی صارمی و جعفر کاظمی بازداشت شده بود. جعفر کاظمی و علی صارمی، بیش از یک سال پیش در زندان اوین اعدام شدند و محسن دکمه‌چی نیز پس از ابتلا به بیماری سرطان در زندان رجایی شهر کرج و بدلیل عدم اعطای مرخصی استعلاجی بموقع جهت مداوا، درگذشت.
لازم به یادآوریست، پیش از این نیز، دادگاه انقلاب کرج، علی معزی را در پاییز ۸۷ به اتهام دیدار با همسر و ۲ تن از فرزندانش در عراق به ۲ سال زندان محکوم کرده بود که وی حبس خود را در زندان رجایی شهر کرج سپری نمود.

۱۳۹۱ آبان ۱, دوشنبه

ده زندانی متهم به قاچاق مواد مخدر در زندان اوین اعدام شدند

 
خبرگزای هرانا - ده تن از زندانیان متهم به قاچاق مواد مخدر که روز ۱۹ مهرماه از زندان قزل حصار به زندان اوین منتقل شده بودند، سحرگاه امروز در زندان اوین اعدام شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سحرگاه امروز ۱۰ تن از زندانیان متهم به قاچاق مواد مخدر که ۱۹ مهرماه از زندان قزل‌حصار به بند ۲۴۰ زندان اوین منتقل شده بودند اعدام شدند.
این ۱۰ تن قرار بود روز ۲۰ مهرماه اعدام شوند، ولی اعدام ایشان تا بامداد امروز به تاخیر افتاد.
این اعدام‌ها در حالی در محوطه اوین صورت گرفت که بستگان این ده تن از شب گذشته در مقابل بیت رهبری و زندان اوین تجمع کرده و خواهان لغو مجازات اعدام بستگانشان و رسیدگی مجدد و عادلانه به پرونده‌های ایشان شده بودند.
گفتنی است، شب گذشته گارد ضد شورش به خانواده‌های تحصن کننده در مقابل زندان اوین حمله کرده و سعی در متفرق نمودن ایشان را کرده بود.
بستگان یکی از زندانیان اعدام شده بنام سعید صدیقی به گزارشگر هرانا گفت: سعید بی‌گناه بود. وی در دادگاهی ۱۴ دقیقه‌ای به اعدام محکوم شد در حالی که هیچ‌گاه دست به قاچاق مواد مخدر نزده بود.
اسامی برخی از این ۱۰ تن عبارت است از سعید صدیقی، حمید ربیعی، محمدعلی ربیعی، علی درویش، علی مولایی و عباس نمکی.
مسئولین به خانواده این ده تن اعلام کرده اند پیکر ایشان را بزودی تحویل خواهند داد.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
ماده ۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق زندگی، آزادی و امنیت شخصی دارد.
بند ۱ ماده ۶ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: حق زندگی از حقوق ذاتی شخص انسان است. این حق باید بموجب قانون حمایت بشود. هیچ فردی را نمی‌توان خودسرانه از زندگی محروم کرد.
بند ۲ ماده ۱ دومین پروتکل اختیاری میثاق بین المللی حقوق سیاسی و مدنی به منظور الغای مجازات مرگ: کشور‌ها، تمام اقدامات لازم را در جهت منسوخ کردن مجازات مرگ در قلمرو قضائی خود، بعمل آورند.

لیلا توسلی برای اجرای حکم ۲ سال حبس به زندان اوین رفت

 
خبرگزاری هرانا - لیلا توسلی، فرزند مهندس محمد توسلی و خواهر‌زاده دکتر ابراهیم یزدی برای اجرای حکم ۲ سال حبس، خود را به زندان اوین معرفی کرد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب لیلا توسلی را به اتهام حضور در راهپیمایی ۲۵ خرداد و روز ۶ دی ماه ۸۸ "عاشورا" و با تأکید بر عدم حضور وی در "اغتشاشات" و همچنین مصاحبه با رادیو فردا و بی‌بی سی به عنوان شاهد عینی کشته شدن یکی از شهروندان توسط خودرو نیروی انتظامی و عبور از روی جسد وی، به استناد ماده ۶۱۰ قانون مجازات و با رعایت ماده ۴۶ قانون مجازات به تحمل دو سال حبس تعزیری محکوم کرده است.
لیلا توسلی ساعت یک بامداد نیمه شب ۶ دی ماه ۸۸ «عاشورا» توسط تیم ماموران وزارت اطلاعات با مراجعه به منزل مهندس توسلی رئیس دفتر سیاسی نهضت آزادی ایران بازداشت شده بود.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
• بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی‌توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
• بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می‌باشد.
• ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.

محکومیت ۲۸ ماه حبس تعزیری برای یک شهروند بهایی اهل سمنان

 
خبرگزاری هرانا - اکبر پورحسینی شهروند بهایی ساکن سمنان در دادگاه بدوی به ۲۸ ماه حبس تعزیری محکوم گردید.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حکم اکبر‌پور حسینی شهروند بهایی ساکن سمنان که چندی پیش در دادگاه انقلاب سمنان به ریاست قاضی قاسم عین الکمال محاکمه شد، اعلام گردید.
طبق این حکم، نامبرده به اتهام تبلیغ علیه نظام و عضویت در جامعه بهایی به ۲ سال و ۴ ماه حبس تعزیری محکوم گردید. حکم مزبور قابل اعاده به دادگاه تجدید نظر می‌باشد.
یادآوری می‌شود اکبرپورحسینی در اردیبهشت ماه سال جاری بازداشت که پس از مدتی به قید وثیقه آزاد گردید.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
• اصل ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی: تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ کس را نمی‌توان به صرف داشتن عقیده‌ای مورد تعرض و مواخذه قرار داد.
• بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی‌توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
• بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می‌باشد.
• ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر شخصی حق دارد از آزادی اندیشه، وجدان و دین بهره‌مند شود: این حق مستلزم آزادی تغییر دین یا اعتقاد و همچنین آزادی اظهار دین یا اعتقاد، در قالب آموزش دینی، عبادت‌ها و اجرای آیین‌ها و مراسم دینی به تنهایی یا به صورت جمعی، به طور خصوصی یا عمومی است.
• ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.
• بند ۱ ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی فکر، وجدان و مذهب دارد. این حق شامل آزادی داشتن یا قبول یک مذهب یا معتقدات به انتخاب خود، همچنین آزادی ابراز مذهب یا معتقدات خود، خواه بطور فردی یا جمعی، خواه به طورعلنی یا در خفا در عبادات و اجرای آداب و اعمال و تعلیمات مذهبی می‌باشد.
• بند ۱ ماده ۱ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی یا قومی، دینی و زبانی: از موجودیت و هویت ملی، قومی، فرهنگی، دینی و زبانی اقلیت‌ها در سرزمین‌های خود حمایت و ایجاد شرایط را برای ارتقای این هویت تشویق شود.
• بند ۱ و ۲ ماده ۲ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی یا قومی، دینی و زبانی: اشخاص متعلق به اقلیت‌ها حق دارند در نهان و به طور علنی، آزادانه و بدون مداخله و یا هر شکل از تبعیض، از فرهنگ خاص خود بهره‌مند و برخوردار شوند، دین خود را اعلام و به آن عمل کنند و به زبان خاص خود سخن بگویند و به صورتی موثر در زندگی فرهنگی، دینی، اجتماعی، اقتصادی و عمومی شرکت کنند.

اعدام قریب الوقوع ۱۰ محکوم به مرگ

 
خبرگزاری هرانا – ده محکوم به مرگ که روز چهارشنبه ۱۹ مهرماه جهت اجرای حکم اعدام به زندان اوین منتقل شده بودند بزودی اعدام می‌شوند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ۱۰ زندانی که به اتهام قاچاق مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند و روز چهارشنبه ۱۹ مهرماه جهت اجرای حکم از زندان قزل حصار به انفرادیهای بند ۲۴۰ اوین منتقل گردیدند بزودی اعدام خواهند شد.
یکی از بستگان این زندانیان به گزارشگر هرانا گفت: این زندانیان به دستور مسئولین زندان با خانواده‌های خود تماس گرفتند و به ایشان گفتند با در دست داشتن شناسنامه‌هایشان جهت آخرین ملاقات به درب زندان اوین مراجعه نمایند.
یکی از این زندانیان سعید صدیقی می‌باشد که بنا به اسنادی که منتشر شده در یک دادگاه ۱۴ دقیقه‌ای به اعدام محکوم شده و اصرار دارد که بی‌گناه است.
خانواده این افراد تا کنون چندین بار در مقابل بیت رهبری در خیابان پاستور تجمع نموده‌اند.

۱۳۹۱ مهر ۲۹, شنبه

تجمع اعتراضی خانواده های داغدار دانش آموزان کشته شده بروجنی و فضای امنیتی شهر

 
خبرگزاری هرانا – در پی واژگون شدن اتوبوس حامل دانش آموزان که بصورت اجباری به مناطق جنگ زده برده شده بودند و مرگ ۲۶ نفر از سرنشینان آن، فضای شهر بشدت امنیتی شد و خانواده‌های داغدار ایشان در مقابل دفتر سپاه شهر تجمع اعتراضی برپا نمودند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بر اثر واژگونی یک دستگاه اتوبوس راهیان نور در محور ایذه ـ شهرکرد، ۲۶ نفر از سرنشینان آن کشته و ۱۸ نفر زخمی شدند.
مسافران این اتوبوس دانش‌آموزان دختر در مقطع دوم دبیرستان و اهل شهرستان بروجن بودند که متأسفانه در مسیر بازگشت از منطقه راهیان نور (مناطق جنگ‌زده) دچار حادثه شدند.
در پی این حادثه فضای شهر بروجن به شدت امنیتی است و ماموران اطلاعات و بسیج برای جلوگیری از اعتراضات احتمالی خانواده‌های داغدار در تمام شهر حضور دارند.
گفتنی است، که شرکت در این اردو برای دانش آموزان اجباری و دارای ۸ نمرهٔ درس دفاعی بوده است. اکثر نقاط شهر سیاه پوش شده است و مردم از این اتفاق به شدت خشمگین هستند.
به گزارش یک شاهد عینی شب حادثه خانواده‌های داغدار به همراه مردم شهر در مقابل دفتر سپاه شهر بروجن تجمع کردند که ماموران امنیتی خانواده‌های کشته شدگان را به داخل ساختمان بردند. هیچ یک از خانواده‌ها از محتوای گفتگوی ماموران امنیتی با آن‌ها حرفی نمی‌زند.
صدا و سیمای جمهوری اسلامی در بازتاب این خبر هیچگونه حرفی درباره موضوع این سفر نیاورده است و گفتنی است که اتوبوس این اردو از قدیمی‌ترین اتوبوس‌های ایران پیما بوده که امنیت بسیار پایینی داشته است.
اسامی کشته شدگان:
ماندانا الهیان (معلم)، مژگان هادی‌پور (معلم)، رحمان جهان پناه (همراه کاروان) و حجت الله مرادی (راننده) و دانش آموزان جانباخته این حادثه ˈ زهرا عرب، فائزه شبانیان، فاطمه کریمی، مینا ربیعی، فاطمه شمس، پریسا رضایی، محدثه مهدوی نیا، پریسا زندیان، الهام حسن‌زاده، ریحانه شریفی، زهرا عباسیان، هانیه انتظامی، آمنه خاکسار، نرگس کوهی کمال، مرضیه سلیمی، مرضیه احمدی، مریم خاقانی، مائده فرهمندیان، رویا عسگری، شبنم مقدسی، زهرا غفاری
آمار نفرات: ۲۲ دانش آموز دختر دبیرستان‌های شهرستان بروجن که ۱۶ نفر از دانش آموزان کلاس دوم ریاضی دبیرستان پاسداران عفت شهر بروجن و بقیه از مدارس شهرهای اطراف بروجن هستند و ۴ نفر هم از همراهان (دو نفر معلم، راننده و به همراه یک نفر مسئول کاروان)
شایان ذکر است که این حادثه برای چندمین بار است که در این استان رخ می‌دهد ولی باز هم مسئولین به این روند ادامه می‌دهند.
در نوروز ۱۳۸۷ اتوبوس حامل فرهنگیان استان چهارمحال و بختیاری به دلیل سرعت زیاد و برخورد با گارد ریل جاده کنترل خود را از دست داد و واژگون شد. در این حادثه ۲۷ نفر کشته و ۱۳ نفر مجروح شدنداین فرهنگیان در قالب کاروان راهیان نور عازم استان خوزستان شده بودند و در آبان ماه سال ۱۳۹۰نیز انفجار یک مین ضد نفر در داخل اتوبوس دانش آموزانی که به اردوی "راهیان نور" رفته بودند، بیش از ۲۰ محصل را به شدت مجروح ساخت. طی چهار سال گذشته اجرای طرح راهیان نور در استان چهار محال و بختیاری ۵۳ نفر کشته و ۴۸ زخمی بر جای گذاشته است.

تشدید فضای امنیتی در دانشگاه آزاد کرج

 
خبرگزاری هرانا - مسئولین دانشگاه آزاد کرج با شروع سال تحصیلی جدید فضای امنیتی را در این دانشگاه تشدید کرده‌اند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، با شروع سال تحصیلی جدید مسئولین دانشگاه اقدام به نصب دوربین‌های متعدد در فضای دانشگاه کرده‌اند و همینطور اقدام به گذاشتن گیت برای کنترل ورود و خروج دانشجویان کرده‌اند و این موضوع فضای دانشگاه را به شکل امنیتی درآورده است.
در اقدامی دیگر که با دستور شخص رئیس حراست دانشگاه "رضاخانی" صورت گرفته است، مسئولین حراست با گشت زنی در فضای دانشگاه به رفتار و نحوهٔ پوشش دانشجویان واکنش نشان داده و گا‌ها برخورد هم می‌کنند.
گفتنی است که فضای امنیتی در دانشگاه آزاد کرج از سال قبل آغاز شده و اولین اقدامات مسئولین دانشگاه در این راستا تخریب انجمن اسلامی و لغو مجوز و بستن نشریات مستقل دانشجویی بوده است.

محرومیت از تحصیل و عدم تحویل مدرک دانشجویان پزشکی اهل سنت

 
خبرگزاری هرانا - سه تن از دانشجویان رشته پزشکی اهل سنت کرد، از ادامه تحصیل و تحویل مدارک محروم گشتند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در ادامه‌ برخورد با اهل سنّت ایران (به ویژه پیروان کاکه احمد مفتی‌زاده) مسئولین دانشگاه‌های علوم پزشکی کردستان و همدان ۳ نفر از پزشکان دانشجوی تخصّصی (رزیدنت) ساکن سنندج را از ادامه‌ تحصیل دوره تخصّص بازداشته و حتی از تحویل مدرک پزشکی عمومی به آنان خودداری کردند.
پس از اعتراضات فراوان به این حکم، مسئولین دانشگاه‌ها و نیز وزارت بهداشت اعلام نموده‌اند که: وزارت اطلاعات و امنیت کشور با ادامهٔ تحصیل شما به شدّت مخالف است.
اسامی و مشخّصات پزشکان بدین شرح است :
۱- خانم دکتر سروه حیدری- رزیدنت سال آخر زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان، که در جلسه دفاعیّه، پایان نامه تخصّص خود را تقدیم به (کاکه احمد مفتی‌زاده) می‌کند؛ فوراً مسئولین دانشگاه و حراستی‌ها از معرّفی شدن ایشان برای امتحان پایانی (پره بورد) ممانعت به عمل می‌آورند.
پس از پی‌گیری‌های فراوان از طرف دکترحیدری در دانشگاه مربوطه و وزارت بهداشت و سایر مراجع قانونی و اعتراض به این مطلب که: «تقدیم پایان نامه به هرشخص حقیقی و حقوقی از حقوق اولیه هر دانشجو می‌باشد و قانونی مبنی بر ممنوعیّت تقدیم وجود ندارد و...»، مسئولین در ابتدا از دادن هرنوع پاسخ کتبی و شفاهی امتناع ورزیده و مطلب را حراستی و امنیتی اعلام کردند؛ و سرانجام پس از چند جلسه بازجوئی توسط نیروهای وزارت اطلاعات و امنیت کشور، اظهار داشتند که: «نام بردن از احمد مفتی‌زاده خط قرمز ماست، به ویژه در مراکز علمی و دانشگاهی.»
۲- خانم دکتر لیلا بُرنا - دانشجوی تخصّصی جراحی زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی همدان – ورودی ۹۱- با وجود قبولی در آزمون تخصّصی و حضور در کلاس، به گفته مسئولین دانشگاه: «مقامات اطلاعاتی، پایان نامه پزشکی عمومیش را تأیید نکرده‌اند» و چون اکنون حتی فاقد مدرک پزشکی عمومی می‌باشند، در نتیجه ادامه تحصیل تخصّص نیز ممکن نیست.
۳- خانم دکتر سمیّه هوشیاری– دانشجوی تخصّصی بیماری‌های کودکان دانشگاه علوم پزشکی کردستان – ورودی ۹۱ - ایشان نیز با وجود قبولی در آزمون تخصّصی و حضور در کلاس، به گفته مسئولین دانشگاه: «مقامات اطلاعاتی، پایان نامه پزشکی عمومیش را تأیید نکرده‌اند» و چون اکنون حتّی فاقد مدرک پزشکی عمومی می‌باشند، در نتیجه ادامه تحصیل تخصّص نیز ممکن نیست.

بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی‌توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.

· بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی:
هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می‌باشد.

· ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.

محمد نظری به اعتصاب غذای خود پایان داد

 
خبرگزاری هرانا – روز سه‌شنبه ۲۵ مهرماه محمد نظری به دادستانی تهران منتقل می‌شود و به وی وعده داده می‌شود که برای عید قربان و یا عید قدیر با عفو وی موافقت خواهد شد و در پی این وعده مسئولین، نظری به اعتصاب غذای خود پایان داد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمد نظری زندانی سیاسی زندان رجایی شهر کرج که بیش از ۱۹ سال را به اتهام ارتباط با حزب دمکرات کردستان در زندان سپری نموده است در تاریخ ۷ شهریور ماه در اعتراض به عدم آزادی خود دست به اعتصاب غذا زد و لبهای خود را دوخت.
وی سپس در تاریخ ۲۹ شهریور ماه از بند ۴ سالن ۱۲ به بند ۲ معروف به دارالقرآن انتقال یافت تا اینگونه اخبار وی به راحتی به خارج از زندان منتقل نگردد.
طبق آخرین اخباری که بدست گزارشگر هرانا رسید، روز سه‌شنبه محمد نظری به دادستانی تهران اعزام می‌شود و در آنجا مسئولین وعده می‌دهند در عید قربان و یا عید قدیر خم با عفو وی موافقت می‌کنند و موجبات آزادیش را فراهم می‌نمایند.
در پی این وعده مسئولین دادستانی، محمد نظری به اعتصاب غذای خود پایان داد.

صدور قرار ۵ میلیون تومانی برای خالد حردانی

 
خبرگزاری هرانا – روز گذشته خالد حردانی به شعبه بازپرسی مستقر در زندان رجایی شهر کرج منتقل و برای وی قرار وثیقه مجدد به میزان ۵ میلیون تومان صادر شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، خالد حردانی زندانی امنیتی زندان رجایی شهر کرج که در پی درگیری با سربازان حفاظت زندان در دفاع از یک زندانی بهایی بیمار مدت یک هفته به سلولهای انفرادی بند یک منتقل شده بود، روز گذشته به شعبه بازپرسی مستقر در زندان رجایی شهر کرج منتقل و برایش قرار وثیقه مجدد صادر شد.
خالد حردانی در پرونده جدید متهم به درگیری با مامور و توهین به رهبری بود، ولی با رضایت سرباز حفاظت زندان، وی تنها به اتهام توهین به رهبری تفهیم اتهام گردید.
خالد حردانی در سال ۷۹ به اتهام اخلال در امنیت پرواز به اعدام محکوم گردید که این حکم پس از اعتراض وکلا و خانوده‌اش نسبت به روند محاکمه، لغو و به حبس ابد کاهش یافت. وی سپس به اتهامات واهی و ساختگی دستگاه‌های امنیتی به هفت سال زندان جداگانه و شش سال تبعید به شهرستان خاش محکوم شد و هم اکنون در حال سپری کردن دوران محکومیت خود در زندان رجایی شهر کرج می‌باشد.