۱۳۹۱ آذر ۱۰, جمعه

جواد لاریجانی: ما مسامحه کردیم، اگر اتفاقات ۸۸ در آمریکا می افتاد، همه به گوانتانامو می رفتند

جواد لاریجانی: ما مسامحه کردیم، اگر اتفاقات ۸۸ در آمریکا می افتاد، همه به گوانتانامو می رفتند

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه که بیشتر دوست دارد به وضعیت حقوق بشر
در امریکا و کانادا بپردازد و بر این باور است که جمهوری اسلامی می تواند الگویی برای حقوق بشر جهان باشد، می گوید: اگر اتفاقات ۸۸ در آمریکا می افتاد، همه متهمان آن سر از زندان گوانتانامو در می آوردند.

این برادر رییس قوه قضاییه که حتی از وضعیت زندانیان سیاسی که خبرسازترین سوژه های جهانی هستند هم اطلاعی ندارد، از شرایط زندان های کشورهای غربی به خوبی مطلع است و شرایط آن زندان ها را اسفبار تر از بازداشتگاه های کشورمان می داند.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با اشاره به گزارش احمد شهید ادعا کرد: اینها از کسانی دفاع می کنند که برای آنها ایجاد آشوب های خیابانی و آتش زدن، کشتن ده ها نفر و تماس با سرویس های جاسوسی و برقراری ارتباط با غربی ها و دیگران خیلی راحت است.

به گفته وی، درواقع همواره این انتقاد از سوی افراد منصف به قوه قضاییه وارد بود که چرا در صدور احکام این افراد اینقدر تأخیر و مسامحه صورت گرفت! اگر اتفاقات ۸۸ در آمریکا می افتاد، همه متهمان آن سر از زندان گوانتانامو در می آوردند.

البته رییس ستاد حقوق بشر به شکنجه در زندان و جنایت کهریزک اشاره ای نکرد.

لاریجانی با تأیید عملکرد قوه قضاییه و ادعای اینکه این قوه صرفاً بر اساس قانون با متهمان اتفاقات ۸۸ برخورد کرده است، خاطرنشان ساخت: ستاد حقوق بشر قوه قضاییه تمام مساعی خود را همواره بکار می گیرد تا حقوق همه متهمان و محکومان و حتی محکومان به اعدام با اساس موازین اسلامی تطابق داشته باشد.

او بدون اشاره به نقض گسترده حقوق بشر مدعی است: راهبرد جمهوری اسلامی ایران در زمینه حقوق بشر را تعامل فعال به صورت داهیانه، هوشمندانه و عالمانه با دیگر کشورها بیان کرد.

به گزارش ایرنا محمدجواد اردشیر لاریجانی شب گذشته در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، در خصوص اعمال تفکیک جنسیتی در ایران باز هم آمار رسمی ارائه شده در خصوص خشونت خانگی و قربانیان زن را فراموش کرد و توضیح داد: اصولاً خشونت وسیع علیه زنان از جمله خصایص شاخص غرب بوده از جمله کتک زدن زنان بسیار در غرب رایج است، اما همین جوامع غربی از کشوری که اساس آن بر مبنای تعالیم دین مبین اسلام نهاده شده است، در خصوص تضییع حقوق زنان انتقاد می کنند.

وی در خصوص متهم کردن جمهوری اسلامی ایران به برخورد خشن و سلیقه ای با برخی مشاغل ازجمله وکلا و به ویژه بانوان توضیح داد: سوء استفاده از عنوان مشاغل و جنسیت افراد در واقع سوء استفاده عاطفی است. به عنوان مثال آنان در مورد معلمی که بر اساس جرم انجام شده و احکام قوانین کشوری محکوم به اعدام شده است، سوء استفاده عاطفی می کنند در حالی که بر اساس قوانین تمام کشورها، شغل مجرمان هیچ ربطی به احکام صادره برای آنان ندارد و تفاوتی نمی کند که شخص مجرم، کارگر باشد یا یک روحانی و یا وکیل.

به گفته وی، سوء استفاده از شغل وکالت نیز برای کاری غیر از وکالت به مراتب قبح بیشتری به همراه دارد که درخصوص برخی افرادی که هم اکنون مجازات جرایم خود را متحمل می شوند؛ اینگونه بوده است.

وی در خصوص فعالیت صوفیان در کشور به تعداد بالای دراویش زندانی اشاره ای نکرد و گفت: مکتب تشیع همواره جایگاه ویژه ای برای عرفان واقعی قائل بوده؛ ضمن آنکه اساساً جمهوری اسلامی ایران هیچ خانقاهی را نبسته مگر آنکه در آن مکان فعالیت های مغایر با امنیت و منافع ملی کشور صورت گرفته باشد که این امر با ماهیت و طرز نگرش صوفیان کاملاً دو مقوله مجزاست

میزان لیافت و استحقاق مردم یک جامعه

مهمترین ویژگی فرهنگی - اجتماعی، که میزان لیافت و استحقاق مردم یک جامعه ،برای برخورداری از دموکراسی و حقوق بشر را نشان میدهد، 
نوع واکنشهائیست که ایشان به صورت 
خودجوش (و بدون تحریک و تهییج قاقولهای سیاسی ) نسبت به هرج و مرج و بیعدالتی ، از خود نشان میدهند.جامعه ای که در آن ، کمتر کسی از آتش بیعدالتی در امان بوده و هست . جامعه ای که در آن کمتر کسی از اوضاع تاسفبار نسرین ستوده و دهها انسان بیگناه دیگر (که نه به خاطر خودشان، بلکه به خاطر دفاع از خقوق همنوعانشان زندانی شده اند ) بی اطلاع است.
- و هنر سیاسیونش ، بیشتر دریوزگیست ، تا سیاست ....
- وهنر آگاهان و آزادیخواهانش، شعار های تکراری بر علیه حاکمیت ظالم و فحش و تهمت و ناسزا ، به دین و مذهب مردمانی لامذهب است
- و هنر عوام الناسش هم ، طلب لطف و رحمت و برکت ، از خدائیست که فقط در گرفتاریها به یادش می افتند و با اعمال مضحکی که از روی عادت (و حتی برای تظاهر و ریا ) انجام میدهند ، وجود بی نیازش را به باد تمسخر گرفته اند ......
خیلی خیلی خیلی ....زقنبود خورده هر انچوچک سیاسی که چنین جامعه ای را ، متمـــــــدن و لایق دموکراسی میداند و با اظهارات عوام فریبانه اش، علاوه بر دادن امید واهی به مردم ، ایشان را گمراه و گمراهتر میکند.
حتی اگر دموکرات ترین و ایده آل ترین نظام حکومتی ، در چنین جامعه ای (که به وضوح دیده میشود ، فرسنگها با مدنیت فاثله دارد) بر سر کار بیاید، ظرف مدت بیست روز ، به یک دیکتاتور تمام عیار مبدل خواهد شد. زیرا برای خاموش کردن آتش هرج و مرج ، و برقراری عدالت وافعی ، در فضائی که مبنای وجدان انسانها ، فقط خود خواهی و خفظ و تامین منافع شخصی خودشان است ، هیچ راهی به جز توسل به خشونت و استبداد وجود ندارد ... و این ذور باطل کماکان ادامه خواهد داشت . بی عدالتی »»»»»» همکاری نکردن جامعه برای برقراری عدالت »»»» استبداد »»»»»» هرج و مرج و فســــاد »»»»» فرو ریزی از درون »»»»» شورشهای کور (به اصطلاح انفلاب ) و .... این دور دورک لعنتی کماکان به چرخش خود ادامه خواهد داد،،،، و باز هم همه خواهند گفت : " دور دورک ... دور منو نمیده "" والله دیگه آحه به چه زبونی باید گفت :))))

پرونده سازی برای دختر میرحسین و ممانعت از تدریس وی در دانشگاه

 
خبرگزاری هرانا - دور جدید فشارها بر خانواده میرحسین که با تماس تلفنی تهدیدآمیز و ممنوع الملاقات شدن یکی از دختران آغاز شده بود، اکنون با از سرگیری فشارهای شغلی و به جریان انداختن دوباره پرونده سازی های قبلی ادامه یافته است.
بنا به گزارش تارنمای کلمه، خانواده و نزدیکان میرحسین موسوی و زهرا رهنورد نیز همچون بسیاری دیگر از زندانیان سیاسی، در مدت حبس خانگی با فشارها و تهدیدهای غیرقانونی و حاکی از خصومت رو به رو بوده اند.
به خصوص پس از حصر میرحسین و کروبی و همسران آنها، فشارها بر بستگان نزدیک و دور آنها نیز شدت گرفته است.
فشارهای شغلی، از جمله رایج ترین موارد آزار خانواده مهندس موسوی بوده است که به صورت های مختلفی از جمله اخراج یا پرونده سازی در محل کار، ممانعت از تدریس در دانشگاه، جلوگیری از چاپ کتاب و کار پژوهشی، جا به جایی ها و اذیت های خاص اداری و حتی پیگیری و بازجویی از مسئولان ادارات محل اشتغال آنها، اعمال شده است.
در مورد یکی از فرزندان میرحسین که اخیرا از طرف نیروهای امنیتی مورد تهدید قرار گرفته و ممنوع الملاقات شده بود، ظاهرا تهدیدها در حال عملی شدن است؛ چرا که اخیرا فشارهای شغلی بر وی شدت بیشتری گرفته و علاوه بر تماس های موجود از طرف دانشگاه محل کار وی (دانشگاه الزهرا) و ممانعت قبلی از تدریس وی، دو روز قبل از سوی هیات تخلفات اداری وزارت علوم نیز با او تماس تهدیدآمیزی گرفته شده تا پرونده سازی دو سال قبل علیه وی، دوباره به جریان بیفتد.
با آنکه این پرونده سازی در دو سال اخیر هیچ یک از روال های قانونی رویه های متعارف دانشگاهی را طی نکرده است؛ تماس گیرندگان پیشاپیش حکم را هم به طور شفاهی صادر کرده و گفته اند که حکم مورد نظر در هر حال، حتی اگر خانم موسوی این پرونده را نپذیرد، صادر خواهد شد و عدم پذیرش محتویات این پرونده نیز به معنی چشم پوشی او از حق قانونی بعدی خودش تلقی خواهد شد.
آن هم در حالی که پس از جلوگیری از ورود و تدریس وی در دانشگاه و پرونده سازی امنیتی، او بارها با مراجعه به مسئولین ذی ربط در دانشگاه با اصرار خواستار اعلام علت این اقدام و توجیه قانونی و مستند و مکتوب آن و نیز معرفی مقامی که دستور انجام این رفتارهای توهین آمیز و غیر قانونی را صادر کرده، شده بود و پاسخی نگرفته بود.
بر اساس این گزارش، پیش از این، از تدریس وی در دانشگاه جلوگیری شده بود و علاوه بر منع تدریس، حتی واحدهای معین شده در برنامه ترمی نیز به طور ناگهانی و ظرف همان ساعت اولیه از روی سایت دانشگاه حذف شده بود. اما تنها نتیجه پیگیری های وی، آن هم بعد از حدود ۲ سال، این بوده که در هیات تخلفات اداری برایش پرونده تشکیل شده و به گفته کارمندی که این اطلاعات را از روی برگه ابلاغی خوانده، بهانه این پرونده سازی نیز مصاحبه وی با سایت کلمه و نشر اکاذیب و … بوده است.
این گزارش حاکی است، پرونده ی ساخته شده برای این دختر میرحسین در اسفندماه ۱۳۸۹ به رئیس قبلی دانشگاه الزهرا ابلاغ شده و در آن ۱۰ روز برای ارائه لایحه دفاعیه مهلت تعیین شده است. اما تا اواسط مهرماه گذشته (۱۳۹۱) وی از وجود چنین پرونده ای بی خبر بوده و با آنکه این نامه بارها بین دفتر ریاست و بخشهای اداری دانشگاه دست به دست شده و مهلت های ۱۰ روزه دفاع ابلاغ و تکرار شده، این موضوع هیچ گاه به خانم موسوی اعلام نشده است.
برخوردهای صورت گرفته با این استاد دانشگاه تا آنجا پیش رفته که در فروردین ماه سال جاری، ماموران حراست به شکل توهین آمیزی از ورود به دانشگاه جلوگیری کرده اند، آن هم در حالی که به گفته خودشان مدام در تماس و هماهنگی با وزارتخانه بوده اند. این رفتار نیز همچنان ادامه یافته و در نهایت با اصرار دانشجویانش و برای پیگیری امور آموزشی باقی مانده ی آنها، آن هم پس از کسب مجوز سختگیرانه از حراست، در آخرین فرصت ممکن اجازه حضور او در دانشگاه برای انجام وظایف استادی در ترم تحصیلی مذکور صادر شده است. اینها همه در حالی است که با توجه به تعهدات شغلی، وظایف محوله از جمله دفاعیات و راهنمایی های پایان نامه ها بر طبق مستندات موجود همچنان، حتی از راه دور و در محیط خانه، در حال انجام بوده است.

علی معزی همچنان ممنوع الملاقات است

 
خبرگزاری هرانا - خانواده علی معزی زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین، که از شهر قم برای ملاقات با وی به تهران آمده بودند، این هفته نیز موفق به ملاقات با وی نشدند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، علی معزی زندانی سیاسی زندان اوین که بدلیل امتناع از رفتن به دادگاه، ابتدا به سلول انفرادی منتقل و سپس ممنوع الملاقات شد، این هفته نیز موفق به دیدار خانواده خود نشد.
این زندانی سیاسی بدلیل اینکه دادگاه خود را عادلانه، قانوی و مشروع نمی‌‎دانست، سه بار از رفتن به دادگاه امتناع کرد.
وی توسط قاضی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی تهدید به تبعید به شهرستانی دوردست نیز شده است.
گفتنی است، علی معزی به سرطان مثانه مبتلا می‌باشد و در هنگام بازداشت در حال انجام دوره درمان پزشکی خود بود که بازداشت وی موجب ناتمام ماندن روند درمانی وی گردید و مسئولین زندان تاکنون هیچ‌گونه اقدامی برای درمان این زندانی سیاسی انجام نداده‌اند.
علی معزی از خردادماه ۹۰ تاکنون در بازداشت موقت به سر می‌برد و ۷ ماه را در بندهای ۲۰۹ و ۲۴۰ زندان اوین سپری کرده است. پرونده وی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به اتهام محاربه و هواداری از سازمان مجاهدین در حال رسیدگی می‌باشد.
معزی که حدود سه ماه و نیم را در انفرادی گذرانده به اتهام شرکت در مراسم یادبود محسن دکمه‌چی، علی صارمی و جعفر کاظمی بازداشت شده بود. جعفر کاظمی و علی صارمی، بیش از دو سال پیش در زندان اوین اعدام شدند و محسن دکمه‌چی نیز پس از ابتلا به بیماری سرطان در زندان رجایی شهر کرج و بدلیل عدم اعطای مرخصی استعلاجی بموقع جهت مداوا، درگذشت.
لازم به یادآوریست، پیش از این نیز، دادگاه انقلاب کرج، علی معزی را در پاییز ۸۷ به اتهام دیدار با همسر و ۲ تن از فرزندانش در اشرف به ۲ سال زندان محکوم کرده بود که وی حبس خود را در زندان رجایی شهر کرج سپری نمود.

بازداشت و بی‌خبری از وضعیت یک شهروند اهل تازه شهر

 
خبرگزاری هرانا - بلال پاک‌قلب اهل تازه شهر (کوهنه شهر) از توابع شهرستان سلماس از شهروندان آذری پس از گذشت دو هفته از بازداشتش توسط نیروهای اداره اطلاعات این شهرستان هیچگونه تماسی با خانواده‌اش نداشته است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بلال پاک‌قلب درمنزل شخصی خود واقع درتازه شهر بازداشت ومورد ضرب و شتم نیروهای لباس شخصی قرار گرفت و منزل ایشان نیز مورد بازرسی و تفتیش قرارگرفته است.
با گذشت بیش از دو هفته علیرغم پیگیری‌های مستمر خانواده‌اش نیروهای اداره اطلاعات سلماس بازداشت وی را تائید نکرده‌اند.
همچنین، اتهامات نامبرده از طرف مقامات امنیتی ذکرنگردیده است.

بازداشت یک شهروند تهرانی توسط وزارت اطلاعات

 
خبرگزاری هرانا - دینا کریمی شهروند تهرانی در منزل مسکونی خود توسط وزارت اطلاعات بازداشت شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۲۹ آبان ماه سال جاری دینا کریمی توسط ماموران وزارت اطلاعات، در منزل مسکونی خود بازداشت شد.
ماموران وزارت اطلاعات همچنین اقدام به تفتیش کامل منزل وی کرده و وسایل شخصی ایشان از قبیل کامپیو‌تر، کتب و... را با خود بردند.

وضعیت نگران کننده ارژنگ داودی در زندان بندر عباس

 
خبرگزاری هرانا - ارژنگ داودی که بتازگی پس از ۱۲۷ روز انفرادی در بند ۲۰۹ به زندان بندر عباس تبعید شده است، در شرایط نگران کننده‌ای نگهداری می‌شود.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ارژنگ داودی زندانی سیاسی که بیش از ۱۰ سال را در زندان سپری کرده است، اوایل تیر ماه سال جاری از بند ۱۲ زندان رجایی شهر کرج به انفرادیهای بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل گردید.
مامورین وزارت اطلاعات که مسئولیت انتقال این زندانی سیاسی را بر عهده داشتند، در طی مسیر وی را مورد ضرب و شتم قرار داده و باعث شکستگی ۲ عدد از دندان‌ها و پارگی لب وی شده بودند.
ارژنگ داودی به گزارشگر هرانا گفت: "مامورین وزارت اطلاعات سعی می‌کردند دست مرا بشکنند و می‌گفتند دستت را می‌شکنیم تا نتوانی دیگر چیزی بنویسی. آن‌ها مو‌هایم را می‌کشیدند و سرم را بالا می‌گرفتند و با مشت به گلویم می‌زدند و می‌گفتند: کاری می‌کنیم که دیگر نتوانی حرف بزنی."
وی ادامه داد: "شکایتی را از مامورین خاطی مطرح نمودم که متاسفانه به شکایت من رسیدگی نکردند."
گفتنی است، در بند ۲۰۹ زندان اوین اتهام جدید محارب از طریق فعالیت موثر و حمایت از سازمان مجاهدین به آقای داودی تفهیم گردید و بازجویی از ایشان را سربازجو مقداد علوی و حسنی برعهده داشتند.
ارژنگ داودی در مدتی که در بند ۲۰۹ بسر برد، بدلیل اعتصاب غذا سه شب را در بیمارستان قمر بنی هاشم تهران بستری گردید.
این زندانی سیاسی پس از ۱۲۷ روز انفرادی، با هواپیما به زندان بندر عباس تبعید و پس از گذراندن چندروز در قرنطینه زندان، ابتدا به بند ۲ و سپس بند ۳ که مختص زندانیان خطرناک، قاتلین و اشرار می‌باشد منتقل گردید.
باوجودی که بدلیل دوری راه هم اکنون آقای داودی از ملاقات با خانواده خود محروم گردیده، در حکمی که به زندان بندرعباس ابلاغ شده است ذکر شده هرگونه ملاقات، تلفن و... زندانی باید پیش‌تر با معاون امنیت و سرپرست دادسرای شهید مقدس اوین (رشته احمدی) هماهنگ گردد.
در زندان بندر عباس که چندین برابر ظرفیت خود زندانی نگهداری می‌شود و طبقه بندی زندانیان در آن رعایت نمی‌شود زندانیان با قطع مکرر برق و آب روبرو هستند.
همچنین در این زندان تنها از ساعت ۳۰: ۴ تا ۳۰: ۹ شب، چراغ‌ها برای زندانیان روشن می‌شود و بیشتر مواقع نورکافی برای مطالعه وجود ندارد.
ارژنگ داودی که تاکنون به ۲۰ سال و ۸ ماه زندان محکوم شده است بدون وسایل شخصی خود به زندان بندرعباس منتقل گردیده است.

۱۳۹۱ آذر ۹, پنجشنبه

دلالان نفتي حكومت اسلامي


رضا مصطفوي طباطبايي از دلالان نفتي حكومت اسلامي است كه تحت شركت سپنتا اينترنشنال تنها در يك مناقصه خريد دكلهاي نفت شمال به ارزش ٤٢٠ ميليون دلار، مبلغ ١٦ ميليون دلار حق دلالي گرفت. ما درك ميكنيم كه قمار بازي كردن مانند زيارت عاشورا خواندن جز
 زندگي خصوصي افراد است و ربطي به كسي ندارد. مسئله در عدالت علوي علي خامنه اي است، با اين وضع بيكاري و گراني و تورم كه اكثر ايرانيان را از پاي انداخته است، ديكتاتوري به نام اسلام به وجود اورده كه در ان عده اي پول بيت المال را بر باد داده و عده اي نان شب نداشته باشند. علي خامنه اي عمامه مبارك را بالاتر بگذارد. رضا مصطفوي طباطبايي يكي از ذوب شدگان ولايت و از سربازان گمنام امام زمان در كازينو مشغول قمار بود كه استكبار جهاني براي دشمني با اسلام عكس وي را منتشر كرد. پيراهن مشكي در ايام محرم نشان ميدهد كه از رهروان بوده و علي را تا هنگامي كه دلارهاي نفتي است، تنها نخواهد گذاشت. بي خود نيست كه علي خامنه اي حكم حكومتي صادر ميكند، از احمدي نژاد سوال نشود و مخالفان و منتقدان را مظلومانه بكشند.

کمال شریفی پس از ۴ سال از ملاقات محروم است

 
خبرگزاری هرانا - باوجود گذشت چهارسال از زندان کمال شریفی، این زندانی سیاسی کماکان از داشتن ملاقات با خانواده خود محروم است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، کمال شریفی روزنامه نگار ۳۸ ساله و زندانی سیاسی کرد که در زندان میناب در میان زندانیان عادی و جرایم مواد مخدر بسر می‌برد از انجام ملاقات با خانواده خود محروم است.
این زندانی سیاسی که تاکنون تنها یکبار موفق به ملاقات با مادر و برادر خود، آن هم با اجازه مسئولین قوه قضائیه و پس از اعتصاب غذای طولانی شده است در سال ۸۷ در شهر سقز بازداشت و در شعبه ۱ دادگاه انقلاب سقز به ریاست قاضی شایق به ۳۰ سال زندان محکوم شده است.
یکی از بستگان کمال شریفی به گزارشگر هرانا گفت: "ما بار‌ها تقاضای ملاقات با کمال را از مسئولین مطرح کرده‌ایم، اما معلوم نیست ایشان به چه علت با آزاد شدن ملاقات وی مانند سایر زندانیان مخالفت می‌کنند."

اسدالله هادی کماکان از اعزام به بیمارستان محروم است

 
خبرگزاری هرانا - اسدالله هادی زندانی سیاسی بند ۳۵۰ اوین، با وجود مشکلات قلبی و می‌نیکس زانو کماکان از اعزام به بیمارستان محروم است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، اسدالله هادی زندانی سیاسی بند ۳۵۰ اوین که به بیماری حاد قلبی و مشکلات می‌نیکس زانو مبتلا می‌باشد، همچنان از اعزام به بیمارستان خارج از زندان محروم است.
اسدالله هادی در اعتراض به اجباری شدن پوشیدن لباس فرم زندان برای طیف خاصی از زندانیان سیاسی، از پوشیدن لباس فرم امتناع کرده بود و به همین دلیل چندین بار اعزام وی به بیمارستان لغو گردید.
آخرین بار سه‌شنبه ۲۳ آبان ماه سال جاری بود که علی‌رغم دستور دادستان و طی تمامی تشریفات قانونی، مسئولین اعزام در آخرین لحظه از انتقال وی به بیمارستان قلب تهران ممانعت به عمل آوردند.
گفتنی است، با وجودی که پیش‌تر رئیس بند ۳۵۰ زندان اوین (اعلایی) به این زندانی سیاسی وعده داده بود که بدون لباس به بیمارستان اعزام خواهد شد، ولی تغییر مدیریت بند باعث عملی نشدن این موضوع گردید.
یکی از نزدیکان اسدالله هادی به گزارشگر هرانا گفت: "باردیگر قرار است سه‌شنبه آینده ۱۴ آذرماه اسدالله به بیمارستان قلب تهران اعزام شود و مانعت از اعزام برای وضعیت جسمی وی بسیار خطرناک است."
این زندانی سیاسی که در حوادث پس از انتخابات به اتهام رابطه با سازمان مجاهدین بازداشت شده، سابقه تحمل زندان در دهه ۶۰ را نیز دارد.
لازم به یادآوریست، بتازگی سازمان امور زندان‌ها، پوشیدن لباس مخصوص زندان و دستبند، را به هنگام اعزام به بیمارستان و یا دادگاه، برای طیف خاصی از زندانیان سیاسی، اجباری، اعلام کرده است.

حسین فلاح به قید وثیقه آزاد شد

 
خبرگزاری هرانا - حسین فلاح، فعال مدنی پس از ۸ روز بازداشت با قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی آزاد شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۸ آذرماه حسین فلاح از فعالان سابق سازمان‌های غیر دولتی قزوین با تودیع قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی آزاد شد.
وی که پس از احضار به ستاد خبری قزوین بازداشت شده بود از سال ۸۱ - ۸۵ به مدت دو دوره دبیر «خانه تشکلهای غیر دولتی قزوین» بوده که با روی کار آمدن دولت دهم در سال ۸۵ دفتر آن در قزوین پلمب شده است.

محکومیت ۵ ساله برای یک روزنامه نگار مهابادی

 
خبرگزاری هرانا - شاهو حسینی روزنامه نگار اهل مهاباد توسط دادگاه انقلاب اسلامی این شهر به ۵ سال زندان محکوم شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شاهوحسینی روزنامە نگار، نویسنده و معلم مهابادی به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور از طرف دادگاه انقلاب اسلامی مهاباد به پنج سال حبس محکوم گردید.
حسینی که دبیر آموزش و پرورش مهاباد و دانشجوی کار‌شناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه بین المللی خمینی در قزوین بود که آبان ماه سال جاری با حکم هستە گزینش ادارە کل آموزش و پرورش از کار اخراج شد.
یادآور می‌گردد این فعال فرهنگی که سابقه ۹ سال تدریس در دبیرستانهای مهاباد را دارد در تاریخ ۲۴ خرداد ماه ۹۱ توسط اداره اطلاعات شهرستان مهاباد بازداشت و پس از ١١ روز بازداشت در ٧ تیر ماە با قرار وثیقه ۸۰ میلیون تومانی به طور موقت آزاد شده بود.

انتقال آرش صادقی به شعبه سوم بازپرسی و تفهیم اتهام بخاطر نگارش نامه به دادستان

 
خبرگزاری هرانا - سه شنبه ۷ آذر آرش صادقی فعال دانشجویی دانشگاه علامه بابت نگارش نامه‌ای خطاب به دادستان در شعبه سوم بازپرسی به اتهام تبلیغ علیه نظام مجددا تفهیم اتهام شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سه شنبه هفتم آذرماه سال جاری این فعال دانشجویی که در دوران بازداشت خود بسر می‌برد از بند ۲۰۹ به شعبه ۳ دادسرای اوین منتقل شد تا شاهد تشکیل پرونده جدیدی برای خود در دوران بازداشت باشد.
بازپرس شعبه ۶ اینبار به وی اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق انتشار نامه به دادستان را تفهیم کرده است.
آرش صادقی از فعالین دانشجویی محروم از تحصیل دانشگاه علامه می‌باشد که در اواخر آذر ۹۰ بعد از گذراندن ۱۸ماه حبس و با پایان پرونده نخستش آزاد شد ولی آزادی او دوام چندانی نداشت و این فعال دانشجویی تنها سه هفته بعد مجددا بازداشت شد.
وی در ۲۵ دی ماه سال ۹۰ مجددا بازداشت می‌شود و تا امروز که ۱۱ ماه از آن تاریخ می‌گذرد در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات نگهداری می‌شود.
لازم به ذکر است آرش صادقی در پرونده دوم خود نیز چهار سال حکمی را دارد که در مرحله تجدید نظر می‌باشد.
او به تازگی پیامی را خطاب به دادستان داده بود و در قسمتی از این پیام عنوان کرده بود: "شما و دوستان و هم قطاران دیروزتان باید بابت حذف فیزیکی بسیاری از منتقدین در این ۳۳ سال از مردم در خواست عفو کنید. آقای دادستان شما و همفکرانتان باید بابت کشتار مردم بعد از کودتای انتخاباتی تقاضای عفو کنید. کاش از تاریخ درس می‌گرفتید. آقای دادستان دیکتاتور‌ها شاگردان تنبل درس تاریخند."

محرومیت یکساله شبنم و فرزاد مدد زاده از ملاقات

 
خبرگزاری هرانا - شبنم و فرزاد مددزاده دو زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین و رجایی شهراز یکسال پیش تاکنون از ملاقات یکدیگر در زندان محروم هستند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این دو زندانی سیاسی که رابطه خواهر و برادری با هم دارند بر اساس قوانین حاکم بر سازمان زندانها می بایست هر ماه امکان ملاقات با یکدیگر را داشته باشند اما این امر با کارشکنی مسئولین زندان اوین و رجایی شهر و در صدر آنها دادستانی تهران با گذشت بیش از یکسال انجام نپذیرفته است.
شبنم مددزاده نایب دبیر شورای تهران دفتر تحکیم وحدت و عضو انجمن اسلامی دانشگاه تربیت معلم کرج است که از تاریخ یکم اسفند ماه ۱۳۸۷به همراه برادرش توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. ایشان از سوی دادگاه انقلاب هریک به پنج سال حبس تعزیری محکوم شدند.

۱۳۹۱ آذر ۸, چهارشنبه

تشدید نگرانی از وضعیت نسرین ستوده در اعتصاب غذا

 
خبرگزاری هرانا - نگرانی‌ها نسبت به وضعیت نسرین ستوده، وکیل و مدافع حقوق بشر در چهل و یکمین روز اعتصاب غذای این زندانی تشدید یافته است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، رضا خندان، همسر نسرین ستوده روز سه‌شنبه ۷ آذرماه در صفحه فیس بوک خود ضمن هشدار نسبت به وضعیت وی اعلام کرد: "نسرین از دیروز که وارد چهل و یکمین روز اعتصاب غذا شده است وضع جسمی‌اش به مرحلهٔ خطرناک رسیده است، دیروز به بهداری منتقل شده است و از این به بعد قرار شده است که هر روز به بهداری برود."
وی در ادامه افزود: "فشارش آنقدر پایین بوده است که شخصی که فشار خونش را اندازه گیری کرده نتوانسته اندازه‌اش را به او بگوید."
همسر نسرین ستوده در پایان ضمن تاکید بر قانونی بودن خواسته همسرش به نقل از وی افزود: "چرا بچهٔ ۱۲ سالهٔ ما را به خاطر مادر مجازات می‌کنید!!؟"
گفتنی است، بعد از چهل روز اعتصاب غذا ذخیره چربی بدن انسان به پایان می‌رسد و فرد اعتصاب کننده وارد مرحله بسیار خطرناکی می‌شود.

تصویب پیش‌نویس قطعنامه حقوق بشر علیه ایران

 
خبرگزاری هرانا - یک کمیته در سازمان ملل متحد پیش نویس قطعنامه‌ای را علیه سه کشور ایران، سوریه و کره شمالی تصویب کرده است.
بنا به گزارش بی‌بی‌سی، در متن این پیش نویس که درباره نقض حقوق بشر است، آمده ایران همچنان به اعدام‌های گسترده، دستگیری منتقدان و مخالفان سیاسی و تبعیض علیه اقلیت‌های دینی ادامه می‌دهد. در این متن همچنین به تبعیض علیه زنان اشاره شده است.
در رای‌گیری روز سه‌شنبه، ۸۳ کشور به این قطعنامه رای مثبت، ۳۱ کشور رای منفی و ۶۸ کشور رای ممتنع دادند.
کشورهای موافق تصویب پیش نویس قطعنامه، خواهان آزادی همه کسانی شدند که به دلیل انتقاد و مخالفت با سیاست حکومت ایران به زندان افتاده‌اند.
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سالم و عادلانه و همکاری با احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران از دیگر خواسته‌های این قطعنامه بود.
محمد خزایی، نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد، در واکنش به این پیش‌نویس، آن را "جهت دار" خوانده و گفت این متن تناقض‌های زیادی دارد. وی گفت آنچه در متن آمده، با واقعیت‌های جامعه ایران هماهنگی ندارد.
او همچنین گفت کانادا، که مسئولیت تهیه این پیش نویس را بر عهده داشته، بر اساس سیاست‌های داخلی خود عمل کرده است و هدف آن "سوء استفاده از ساز و کارهای حقوق بشر علیه ایران است."
وی در ادامه گفت بی‌توجهی به نقض حقوق بشر توسط اسرائیل در سازمان ملل نشان می‌دهد حامیان این قطعنامه به رعایت حقوق بشر اعتقادی ندارند.
چین، روسیه و سوریه کشورهایی بودند که علیه این پیش نویس رای دادند.
در مورد سوریه نیز، اعضای این کمیته خواهان توقف سریع حمله به غیر نظامیان شده است.
این کمیته همچنین خواهان آزادی فوری زندانیان سیاسی در این کشور شده و خواسته است یک تحقیق مستقل در زمینه نقض حقوق بشر و قوانین بین الملل از سوی دولت بشار اسد، توسط جامعه بین المللی انجام گیرد.
قرار است در ماه دسامبر (ماه آینده میلادی) مجمع عمومی سازمان ملل متحد این قطعنامه را به رای بگذارد.

کارشکنی مسئولین زندان در ارسال پرونده پزشکی صالح کهندل به دادستانی

 
خبرگزاری هرانا - مسئولین زندان رجایی شهر کرج در ارسال پرونده پزشکی صالح کهندل زندانی سیاسی مشکوک به سرطان به دادستانی کارشکنی می‌کنند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صالح کهندل زندانی سیاسی که به تشخیص پزشکان زندان، احتمالا به سرطان خون مبتلا می‌باشد، با کارشکنی مسئولین زندان رجایی شهر برای ارسال پرونده پزشکی‌اش به دادستانی روبرو شده است.
مسئولین زندان همچنین به وی اعلام کرده‌اند، پرونده پزشکی‌اش مفقود گردیده است.
صالح کهندل که با افت و خیز پلاکت خون روبروست، می‌بایست ۱۱ آزمایش مختلف جهت تشخیص بیماری از وی به عمل می‌آمد که با وجود گذشت بیش از ۸ ماه تنها سه آزمایش از وی گرفته شده و از ۲۰ خرداد ماه دیگر دادستان اجازه خروج وی را به خارج از زندان صادر نکرده است.
گفتنی است، برای اعزام زندانیان سیاسی به بیمارستان، نیاز به اجازه دادستانی می‌باشد و با این شیوه عملا انتقال این زندانی سیاسی به بیمارستان جهت انجام آزمایشات ضروری منتفی شده است.
صالح کهندل محکوم به تحمل ۱۰ سال حبس به اتهام هواداری از سازمان مجاهدین می‌باشد.
خانواده این زندانی سیاسی نسبت به ادامه این وضع، ابراز نگرانی شدید کرده‌اند.

برخورد توهین آمیز با محمدعلی منصوری هنگام اعزام به دادگاه

 
خبرگزاری هرانا - محمدعلی (پیروز) منصوری به شیوه‌ای توهین آمیز با دستبند، پابند و لباس فرم زندان به اجرای احکام دادگاه انقلاب تهران اعزام شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمدعلی منصوری زندانی سیاسی زندان رجایی شهر کرج روز دوشنبه ۶ آذرماه به شیوه‌ای توهین آمیز به اجرای احکام دادگاه انقلاب تهران اعزام شد.
در طی این اعزام که به بهانه ۱۵۰ هزارتومان جزای نقدی وی صورت گرفت، مسئول اعزام زندان مهرداد سلیمی به محمدعلی منصوری بی‌حرمتی و فحاشی نموده است.
مسئولین اعزام همچنین به زور و فشار لباس فرم زندان را به تن این زندانی سیاسی نمودند و به وی دستبند و پابند زدند و همچنین هنگام بازگشت از دادگاه وی را برهنه نموده و مورد بازرسی بدنی قرار دادند.
مردانی رییس زندان رجایی شهر کرج در جواب شکایت این زندانی سیاسی گفته است: "زندانیان منافق در هنگام خروج از زندان، با لباس فرم زندان و تحت الحفظ شدید باید به دادگاه اعزام شوند."
زندانیان سیاسی زندان رجایی شهرکرج تاکنون بار‌ها نسبت به لباسهای فرم آلوده و همچنین برخورد تحقیرآمیز زندانبانان هنگام اعزام به دادگاه و بازگشت از آن و همچنین بازرسی بدنی توأم با برهنه نمودن اعتراض نموده‌اند.
محمد علی منصوری پس از شرکت در مراسم نوزدهمین سالگرد قتل عام زندانیان سیاسی سال ۱۳۶۷ در شهریور ماه ۱۳۸۶ دستگیر شد و توسط قاضی صلواتی به ۱۷ سال زندان، تبعید به زندان رجایی شهر کرج و ۱۵۰ هزار تومان جریمه نقدی محکوم شد. او همچنین از زندانیان سیاسی دهۀ ۶۰ می‌باشد.

بی‌خبری مطلق از سرنوشت دو شهروند بلوچ

 
خبرگزاری هرانا - با گذشت بیش از یک و نیم ماه از بازداشت دو شهروند بلوچ، "خیر محمد نارویی و محمد امین امیری" از سرنوشت این افراد اطلاعی در دست نیست.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پیگیری‌های خانواده بازداشت شدگان به دادگاه انقلاب و اداره اطلاعات زاهدان تا کنون نتیجه‌ای در بر نداشته است.
علی رغم موافقت دادگاه انقلاب با ملاقات خیر محمد نارویی و محمد امین امیری با خانواده‌های خود اداره اطلاعات زاهدان با کارشکنی در این امر اجازه ملاقات به خانواده‌ها را نداده است.
لازم به یادآوری است محمد امین امیری دانش آموز سال سوم دبیرستان و ۱۶ ساله می‌باشد.

احمد لاجورد، فعال حقوق بشر به دادسرای شهرستان سلماس احضار شد

 
خبرگزاری هرانا - احمد لاجورد، فعال حقوق بشر، روز چهارشنبه مورخ یکم آذرماه سال جاری طی احضاریه‌ای به دادسرای شهرستان سلماس احضار شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، طبق احضاریهٔ کتبی که ماموران امنیتی به خانواده لاجورد ابلاغ کرده‌اند، وی ملزم شده است که خود را نهایتا ظرف سه روز به دادسرای این شهرستان معرفی کند.
بر اساس این احضاریه که از سوی دادسرای این شهرستان صادر شده است، در صورت عدم حضور این فعال حقوق بشر به صورت غیابی توسط دادگاه انقلاب محاکمه و حکم وی غیابا صادرخواهد شد‪. ‬
پیش‌تر دردی ماه ۸۹، نیروهای اداره اطلاعات این شهرستان برای نخستین بار به منظور بازداشت ایشان به منزل وی مراجعه کرده بودند که به علت عدم حضور احمد لاجورد در منزل موفق به بازداشت وی نشدند و با اقدام به تفتیش و ضبط وسایل شخصی منزل را ترک کردند.

ممانعت از اعزام درمانی دراویش گنابادی در زندان اوین

 
خبرگزاری هرانا - عدم اعزام به موقع امید بهروزی وکیل زندانی و از دراویش سلسله نعمت الهی گنابادی به بیمارستان منجر به بروز ضایعه ناشنوایی در گوش چپ وی شده است.
به گزارش کلمه، این زندانی سیاسی که اینک ۱۵ ماه بدون محاکمه در بند ۳۵۰ اوین محبوس است، بعلت ضربه‌ای که در جریان دستگیری به سر و گردنش وارد آمد به آرتروز مهر‌های ۴ و ۵ گردن و درد گوش مبتلا شد که این آسیب در شرایط نامناسب سلول انفرادی بند ۲۴۰ اوین و سرمای بیش از حد آنجا، رو به وخامت گذاشت.
بهروزی مدت ۶۰ روز در سلول انفرادی ۲۴۰ محبوس بود اما مسوولان بند به تذکرهای پیاپی این درویش زندانی در مورد آسیب جسمی‌اش توجهی نکرده و حتی از تحویل پتو به وی خودداری می‌کردند که این بی‌توجهی بعد از ۱۵ ماه به از بین رفتن عصب شنوایی گوش چپ او انجامید.
یادآور می‌شود در معاینه‌ای که به دنبال پیگیری های پیاپی از این حقوق‌دان بعمل آمد، پزشکان بیمارستان طالقانی اظهار کردند که مشکل وی در صورت رسیدگی به موقع بامصرف داروهای ابتدایی مانند کورتون، به طور کامل قابل درمان بود.
همچنین افشین کرم‌پور، فرشید یدالهی و امیر اصلانی از دیگر وکلای دراویش گنابادی محبوس در بند ۳۵۰ نیز مشمول بی‌توجهی‌های مسوولان زندان نسبت به درمان آسیب‌های جسمیشان هستند.
فرشید یدالهی ۱۳ ماه در انتظار اعزام به دندانپزشکی و ۵ ماه منتظر اعزام به بیمارستان برای انجام عمل جراحی داخلی است.
امیر اسلانی که شهریور ماه برای ادامه درمان بیماری قلبی به بیمارستان مسیح دانشوری اعزام شده بود، به دلیل خودداری زندان در پرداخت هزینه درمان، ۳ ماه است از بیماری قلبی رنج می‌برد. افشین کرم‌پور نیز یکسال است به دلیل پارگی تاندون پا، دچار نفص حرکتی شده و حبس بی‌محاکمه خود را در بند ۳۵۰ اوین در شرایط نامناسبی می‌گذراند.

بی خبری از وضعیت حسین فلاح پس از یک هفته بازداشت

 
خبرگزاری هرانا - با گذشت بیش از یک هفته از بازداشت حسین فلاح از وضعیت وی اطلاعی در دست نیست.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، وی از فعالان سابق سازمان های غیر دولتی قزوین می‌باشد که پس از احضار به ستاد خبری قزوین بازداشت شده و با گذشت یک هفته تماسی با خانواده خود نداشته است.
حسین فلاح از ناراحتی قلبی رنج می‌برد و در میان خانواده و آشنایانش نگرانی در این رابطه به خاطر احتمال عدم دسترسی به دارو‌هایش وجود دارد. وی همچنین دچار میگرن شدید می باشد.
نامبرده از سال ۸۱ - ۸۵ به مدت دو دوره دبیر "خانه تشکلهای غیر دولتی قزوین" بوده است که با روی کار آمدن دولت دهم در سال ۸۵ دفتر آن در قزوین پلمب شده است.

وخامت حال جسمی دکتر اسدالله اسدی در دهمین روز اعتصاب غذا

 
خبرگزاری هرانا - وضعیت جسمانی دکتر اسداله اسدی در پی تداوم اعتصاب غذای خود رو به وخامت گرائیده است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این فعال سیاسی از روز ۲۶ آبان در اعتصاب غذا به سر می‌برد. وی پس از آنکه مسئولین زندان اوین با مرخصی استعلاجی ایشان مخالفت نمودند دست به اعتصاب غذای نامحدود زده است. اسدالله اسدی از ناراحتی شدید در معده و اثنی عشر خبر داده و بنا به گفتهٔ کادر درمانی زندان اوین، باید هر چه سریع‌تر به بیرون از زندان منتقل و معالجه گردد.
دکتر اسدالله اسدی پزشک جوان ساکن تبریز اکنون نزدیک به ۲۹ ماه است که در بازداشت به سر می‌برد. وی، یکی از فعالین سیاسی است که در تاریخ ۲۱/۴/۸۹ در تبریز توسط نیروهای امنیتی دستگیر و پس از انتقال به تهران و تحمل ماه انفرادی در بند ۲۰۹ و ۲۴۰ زندان اوین هم اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین بسر می‌برد.
وضعیت جسمی و روحی این زندانی به دلیل شکنجه‌های جسمی طلاقت فرسا و نگهداری طولانی مدت در انفرادی وخیم گزارش شده است که عدم توجه مسئولین تا کنون موجب دوبار خودکشی نافرجام وی شده است.
این زندانی به جرم همکاری با دول متخاصم و همچنین عضویت در حزب خلق مسلمان از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد که حکم مذکور در دادگاه تجدید نظر به ۵ سال حبس تعزیری تقلیل یافته است.
دکتر اسدالله اسدی در سال ۱۳۵۹ به استخدام اداره آموزش و پرورش درآمد و در سال ۱۳۷۲ توانست در رشته پزشکی فارغ التحصیل گردد ولی علی رغم این مسئله وی نتوانست ارتقای شغلی پیدا کند و از طرف هسته گزینش آموزش و پرورش رد صلاحیت گردید و اعلام نمودند که گزینش وی به علت وابستگی به حزب خلق مسلمان نیاز به بررسی مجدد دارد.

۱۳۹۱ آذر ۷, سه‌شنبه

تخلف پلیس فتا در پرونده ستار بهشتی محرز است

 
خبرگزاری هرانا - نماینده ویژه مجلس در پرونده مرگ ستار بهشتی گفت: اقدام دستگاه قضا در پرونده ستار بهشتی قانونی بوده اما تخلف پلیس فتا در این پرونده کاملاً محرز است.
مهدی دواتگری، نماینده ویژه مجلس در پرونده مرگ ستار بهشتی در گفت‌وگو با فارس، درخصوص بازدید از محل بازداشتگاه ستار بهشتی اظهار کرد: زندان اوین و بازداشتگاه پلیس آگاهی جزء بازداشتگاه‌های قانونی هستند که زیر نظر قوه قضائیه فعالیت می‌کنند و از استانداردهای قانونی برخوردارند و دوایر انتظامی تنها می‌توانند متهم را برای ساعاتی کوتاه و با حضور افسر نگهبان در محلی که به عنوان "تحت نظرگاه" و نه بازداشتگاه وجود دارد، تحت نظر قرار دهد.
وی افزود: متأسفانه مأمورین فتا متهم را پس از دستگیری بدون دستور قضایی در تحت نظرگاه پلیس فتا آن هم به مدت یک شب نگه می‌دارند که این نگهداری کاملا غیرقانونی بوده است.
دواتگری به روزهای سوم و چهارم بازداشت متهم اشاره کرد و اظهار داشت: علیرغم دستور قاضی مبنی بر انتقال متهم به بازداشتگاه آگاهی، پلیس فتا پس از بازگیری متهم از زندان اوین باز هم وی را به تحت نظرگاه پلیس فتا منتقل کرد.

وی پیگیری‌ها و بازجویی دستگاه قضایی از متهم را قانونی و بدون اشکال دانست و تأکید کرد: خوشبختانه روند فعالیت دستگاه قضایی در پرونده ستار بهشتی، چه قبل و چه بعد از فوت وی بسیار قابل توجه بوده و اطلاعیه اخیر دادستان تهران درخصوص این پرونده منطبق بر واقعیات و کاملا مورد تأیید است.
نماینده ویژه مجلس در پرونده ستار بهشتی خواستار برکناری و یا استعفای فرماندهی پلیس فتا شد و اظهار داشت: ابراز برائت پلیس فتا از اشتباه صورت گرفته که منجر به هزینه برای نظام شده، با برکناری و یا استعفای فرماندهی پلیس فتا امکان پذیر است.
دواتگری تصریح کرد: ما نباید اتفاقات این چنینی را به حساب نظام بگذاریم؛ چرا که ما یک نظام قاطع و قانونمند داریم که در برخورد با اشتباهات با کسی تعارف ندارد؛ بنابراین نباید با حاشیه‌سازی‌های گوناگون زمینه را برای شیطنت عوامل ضد انقلاب فراهم کنیم.
وی خاطر نشان کرد:با توجه به نظریه پزشکی قانونی قطعا صدمات بدنی منجر به فوت و یا قتل ستار بهشتی نشده و به همین جهت هنوز هم به تحقیقات جامع قضایی نیاز داریم؛ ضمن اینکه هفته آینده نیز گزارش کامل بازدید از محل بازداشتگاه ستار بهشتی را تقدیم مجلس خواهیم کرد.
دواتگری در عین حال تصریح کرد: ما هر روزه شاهد جنایات پلیس آمریکا هستیم که به صورت فجیع در انظار عمومی شهروندان را مورد ضرب و جرح قرار می‌دهد اما برخورد قاطعی با آنها صورت نمی‌گیرد.

حکم اعدام برای یک نوجوان دانش آموز در تهران

 
خبرگزاری هرانا - حکم اعدام یک نوجوان به نام فرزاد به اتهام قتل در شعبه ۷۴ دادگاه کیفری استان تهران صادر شد.
به گزارش روزنامه تهران امروز، درگیری پیامکی دو پسر دانش‌آموز با قتل یکی از آن‌ها پایان یافت. این حادثه ۱۷ مهر سال گذشته به ماموران پلیس شهرری اطلاع داده شد که پس از حضور در محل دریافتند، پسر ۱۷ ساله به نام امیر بر اثر اصابت ضربه کارد به قتل رسیده است.
متهمان در بازجویی به قتل اعتراف کرده و پرونده آن‌ها برای محاکمه به شعبه ۷۴ دادگاه کیفری استان تهران فرستاده شد.
در جلسه دادگاه فرهاد با اعتراف به قتل گفت: مقتول با مهرزاد دچار اختلاف شد و ساعت هشت شب باهم در میدان شهرری قرار گذاشتند. من هم همراه مهرزاد به محل قرار رفتم. آنجا آن‌ها با هم درگیر شدند من هم وارد درگیری شده و با ضربه کارد ضربه‌ای به مقتول زدم که باعث مرگش شد.
در ادامه نیز مهرزاد در جایگاه قرار گرفت و گفت: من و امیر در یک مدرسه درس می‌خواندیم و با هم دوست بودیم. اختلاف ما بر سر یک پیامک اشتباهی که من به مقتول دادم شروع شد. روز حادثه چند بار برای هم پیامک تهدیدآمیز فرستادیم. به خاطر ترس از مقتول دوستم را همراه خود به محل قرار بردم که در آنجا این جنایت رخ داد.
قضات دادگاه برای صدور حکم وارد شور شده و فرهاد را به اعدام محکوم کردند. مهرزاد هم به اتهام معاونت در قتل به زندان محکوم شد.

احضار مجدد همسر علی نجاتی، فعال کارگری، به دادگاه

 
خبرگزاری هرانا - شهناز سگوند همسر علی نجاتی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه به دادگاه احضار شد.
به گزارش تارنمای اتحادیه آزاد کارگران ایران، ۱۰ روز پیش احضاریه ایی از طرف دادگاه شهرستان دزفول برای وی صادر شده و از او خواسته‌اند در روز ۲۵ آذر ماه خود را به دادگاه انقلاب شهرستان دزفول شعبه ی۲ معرفی نماید شاکی این پرونده پلیس اطلاعات و امنیت شهرستان شوش است.
شهناز سگوند همسر علی نجاتی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه در روز سوم آبانماه ۱۳۹۱ با مراجعه به دادگستری شوش با اتهامات واهی و شناخته شده ایی که مامورین امنیتی بر علیه کارگران معترض و خانواده‌هایشان بکار می‌گیرند (تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب و…) مورد محاکمه قرار گرفت و تبرئه شد. ولی اینبار با پرونده سازی دیگری مواجه شده است.

۱۳۹۱ آذر ۶, دوشنبه

مرگ یک کودک ۸ ساله تبعه افغانستان، در پی تیراندازی پلیس ایران

 
خبرگزاری هرانا - پنج شنبه، ۲ آذرماه ۱۳۹۱ تعدادی از اتباع افغان در مرز ایران و ترکیه، هدف تیراندازی مستقیم نیروهای انتظامی ایران قرار گرفته که درپی آن یک کودک ۸ ساله کشته شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پنج شنبه ۲ آذرماه سال جاری گروهی مسافر افغان که قصد خارج شدن از ایران به قصد ترکیه را داشتند در نواحی مرزی ایران و ترکیه مورد تیراندازی نیروهای انتظامی ایران قرار گرفتند.
این اتفاق در نواحی مرزی روستای آقبرزه ازتوابع سلماس رخ داده که درپی آن یک کودک ۸ ساله کشته شد.
درمرز‌ها مردم کاسبکارغیر نظامی به ویژه جوانان از قربانیان اصلی تیراندازی نیروهای امنیتی ایران هستند و این در حالی است که مقامات ایران مدعی اند که درتیراندازی خود غیرنظامیان را هدف قرار نمی‌دهد.
در پی این حملات به مسافران درمرزاین شهرستان طی ۶ ماه گذشته شمارکشته شدگان درنوارمرزی این شهرستان با ترکیه به بیست و یک نفرکشته و بیش از هفت نفرهم زخمی رسید.

امید دهدارزاده از اعضای سازمان جوانان حزب پان ایرانیست بازداشت شد

 
 
خبرگزاری هرانا - امید دهدارزاده از اعضای سازمان جوانان حزب پان ایرانیست عصر روز یکشنبه ۵ آذرماه در اهواز بازداشت شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امید دهدارزاده فعال پان ایرانیست طی حکمی توسط پلیس فتا در اهواز بازداشت شد.
دهدارزاده در طی سال گذشته بار‌ها توسط نیروهای امنیتی بازداشت و چندین بار در دادگاه محاکمه شده بود.
آخرین بار دهدارزاده در ۲۵ مهرماه گذشته به اتهام عضویت در حزب پان ایرانیست به تحمل شش ماه حبس تعلیقی به مدت یکسال؛ به اتهام توهین به مسولان نظام به تحمل ۷۵ ضربه شلاق و همچنین به دلیل درگیری با ماموران امنیتی به پرداخت ده میلیون ریال جریمه نقدی محکوم گردید.
بازداشت امروز امید دهدارزاده در حالی اتفاق افتاد که پنجشنبه گذشته ۲ آذرماه ۱۰ تن از اعضای حزب پان ایرانیست در منزل شخصی مهندس رضا کرمانی از پیشکسوتان حزب پان ایرانیست در کرج بازداشت و به زندان رجایی شهر کرج منتقل شده‌اند و سه تن از آنان حجت کلاشی (مسول سازمان جوانان حزب پان ایرانیست)، اوژن اکبری و اکبر جاوید کماکان در بند امنیتی زندان رجایی شهر به سر می‌برند.
قابل ذکر است حجت کلاشی، اوژن اکبری و اکبر جاوید تا کنون هیچگونه تماسی با خانواده‌های خود نداشته‌اند.

وخامت حال محمد سیف‌زاده در زندان اوین

 
خبرگزاری هرانا - خونریزی کلیه محمد سیف‌زاده از اعضای موسس کانون مدافعان حقوق بشر که پس از عمل جراحی هموروئید در بیمارستان طالقانی تهران آغاز شده بود، چند روزی است تشدید شده است.
بنا به گزارش تارنمای کلمه، این زندانی سیاسی یک ماه قبل برای عمل جراحی به بیمارستان طالقانی تهران منتقل شد و به رغم تلاش پزشکان و کادر پزشکی این بیمارستان، فشارهای پاسیاران و نگهبانان این بیمارستان و جلوگیری از ملاقات خانواده باعث اصرار این بیمار مبنی بر بازگشت به زندان شد.
از سوی دیگر رسیدگی به خونریزی از مجاری ادرار که پس از عمل جراحی ایجاد شده بود، به دلیل نداشتن بخش اورولوژی به بعد موکول شد.
قرار بود روز سه شنبه این زندانی بیمار برای معاینه پس از عمل جراحی به بیمارستان طالقانی اعزام شود ولی ماموران و مسئولان اوین از اعزام وی در هفته گذشته خودداری کردند.
ابوالقاسم صلواتی قاضی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به تازگی دستور داده است کسانی که از شرکت در جلسات دادگاه امتناع می‌کنند از حقوق زندانیان از جمله خدمات پزشکی محروم شوند و به همین علت چند تن از دراویش گنابادی از جمله دانشجو، مرادی و انتصاری قرار است به زندان بازگردانده شوند.
تاکنون تعدادی از زندانیان از جمله محمد سیف‌زاده، ابوالفضل قدیانی و همچنین گروهی از دراویش گنابادی به دلیل عدم رعایت آیین دادرسی کیفری در دادگاه‌های انقلاب و از جمله عدم حضور هیات منصفه در جرایم سیاسی، جلسات این دادگاه را تحریم کرده‌اند.

بیانیه احمد شهید درباره وضعیت حقوق بشر در ایران

 
خبرگزاری هرانا - احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل پس از یک سفر ۱۲ روزه به آلمان، سوئد و نروژ و گفت‌وگو با شاهدان عینی و فعالان حقوق بشر، طی بیانیه‌ای در اسلو به جنبه‌های گوناگون نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد.
گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور وضعیت حقوق بشر در ایران در یک کنفرانس مطبوعاتی در اسلو، پایتخت نروژبا قرائت بیانیه‌ای نظر خود را درباره وضعیت حقوق بشر در ایران ابراز کرد.
احمد شهید در آغاز بیانیهٔ خود از دولت‌های آلمان، سوئد و نروژ قدردانی کرد و گفت که این سه کشور با تقاضای او برای اجرای «مأموریت فاکت‌یابی» در کشور‌هایشان بدون قیدوشرط موافقت کرده بودند. وی گفت که این مأموریت بسیار موفقیت‌آمیز بود و او توانسته است مجموعهٔ ارزشمندی از اطلاعات را طی مأموریت خود در برلین، استکهلم و اسلو گردآوری کند.
به گزارش شبکه سی ‌ان ‌ان، احمد شهید در کنفرانس مطبوعاتی خود در ۲۲ نوامبر (۲ آذر) در اسلو گفت: "در طول ۱۲ روز گذشته من با ده‌ها فرد ایرانی‌تبار، فعال حقوق بشر، مقامات دولتی و کار‌شناسان آکادمیک ملاقات و گفت‌وگو کردم."
وی از تمام کسانی که اطلاعات خود را، به‌ویژه کسانی که به‌عنوان شاهد عینی دست‌اول، مشاهدات خود را در رابطه با وضعیت حقوق بشر در ایران در اختیار او گذاردند، تشکر کرد.
آقای شهید تأکید کرد که وی برای سنجش میزان اعتبار و باورمندی اظهارات شواهد، معیارهای سختگیرانه‌ای در نظر گرفته است. بر پایهٔ این سنجه‌ها، وی در این سفر به شهادت‌های قابل باوری دست یافته است که تصویری بسیار نگران‌کننده از وضعیت حقوق بشر در ایران را بازتاب می‌دهند.
افزایش نگران‌کنندهٔ شمار اعدام‌ها
احمد شهید گفت که شمار اعدام‌ها در ایران به مرز هشدارآمیزی رسیده است که طی هفته‌ها و ماه‌های گذشته سرعت‌گرفته‌اند. "بر اساس گزارش‌های موثق، چنان‌که خود دولت ایران نیز موردهای بسیاری را تأیید کرده، شمار اعدام‌ها در دو هفتهٔ گذشته دست‌کم ۳۲ مورد ولی احتمال می‌رود که ۸۱ مورد بوده باشد."
گزارشگر ویژه سازمان ملل گفت که به‌رغم تقاضای‌های مکرر جامعه بین‌الملل برای توقف اعدام‌ها در ایران و ابراز نگرانی نسبت به تشکیل دادگاه‌های منصفانه علیه مته‌مان، فقط در ماه اکتبر سال جاری ۱۰ نفر، از جمله سعید صدیقی، اعدام شده‌اند.
وی گفت: "افزایش اعدام‌ها در ایران برای من بسیار هشداردهنده است، و من دولت ایران را یکبار دیگر فرامی‌خوانم به تعهدات بین‌المللی خود در تضمین دادگاه‌های منصفانه و توقف مجازات اعدام پایبند بماند."
وضعیت وخیم اقلیت‌ها در ایران
آقای شهید اظهار داشت: "من نسبت به نوع رفتار با اقلیت‌های گوناگون در این کشور، که آماج اصلی سیاست‌های سرکوبگرانه حکومت ایران هستند، ابراز نگرانی می‌کنم. این فقط اقلیت‌های دینی که به‌رسمیت شناخته نمی‌شوند، مانند بهائیان و یارسان [اهل حق] نیستند، بلکه گروه‌های به‌رسیمت شناخته‌شده‌ای مانند جماعت‌های دینی مسیحیان و جماعت‌های معینی از مسلمانان سنی نیز هدف فشارهای فزاینده قرار دارند. من همچنین به‌شدت نگران اقلیت‌های قومی، ازجمله بلوچ‌ها، کرد‌ها، عرب‌های اهوازی، ترکمن‌ها و مردم آذربایجانی هستم که محرومیت‌آن‌ها، در کنار سرکوب‌های سیاسی، با فشارهای زبانی و فرهنگی نیز توأم است."
بدترشدن وضعیت زنان در ایران
گزارشگر ویژه سازمان ملل در بیانیهٔ خود به معضلات زنان نیز پرداخت. وی گفت: "وضعیت زنان در ایران طی ماه‌های گذشته بد‌تر شده است، به‌ویژه از زمانی که سیاست آموزشی تفکیکی [تفکیک جنسیتی] به اجرا درآمده است، و فعالان حقوق زنان مورد آزار قرار می‌گیرند و‌گاه به‌خاطر آزادی بیان، از جمله دفاع از حقوق زنان و یا حقوق آموزشی و اظهارات فرهنگی دستگیر می‌شوند."
احمد شهید اشاره کرد که بر اساس یک لایحهٔ دولت جمهوری اسلامی که در مجلس این کشور در دست بررسی است، زنان زیر ۴۰ سال فقط با اجازه ولی و قیم خود موفق به دریافت گذرنامه خواهند شد.
آقای شهید افزود که وضعیت اقلیت‌های جنسی (دگرباشان) نیز بسیار هشداردهنده است، زیرا دولت بر هر نوع رابطه‌ای که با موافقت طرفین برقرار شده، نظارت شدید دارد.
فشار شدید دولت ایران بر فعالان حقوق بشر
احمد شهید در بخش دیگری از بیانیه‌ای خود گفت: "دولت ایران به آزار، دستگیری و زندانی‌کردن مدافعان حقوق بشر، که‌گاه خود حقوقدان هستند، همچنان ادامه می‌دهد، و نگرانی جدی در مورد استقلال حقوقدانان و نیز استقلال قوه قضائیه برانگیخته است. در حالی‌که من از آزادی کشیش یوسف ندرخانی در ماه سپتامبر خشنود گشتم، ولی تأسف خوردم که چند روز پس از آن مقامات ایران وکیل‌مدافع او، محمدعلی دادخواه را احضار کردند و او را به اتهامات واهی به زندان افکندند. خانم نسرین ستوده، دیگر حقوقدان و مدافع حقوق بشر هم‌اکنون زندانی است که به دلیل رفتار مقامات با خانواده‌اش در اعتصاب غذا به سر می‌‌برد‌، و من به‌شدت نگران وضعیت او هستم."
آقای شهید با ابراز نگرانی نسبت به خبر مرگ وبلاگ‌نویس ایرانی ستار بهشتی در زندان گفت که او به دلیل حق قانونی خود در آزادی بیان به زندان افتاده بود و به احتمال در اثر جراحات ناشی از شکنجه جان خود را از دست داده است.
گزارشگر ویژه سازمان ملل در این رابطه دولت جمهوری اسلامی را خطاب قرار داد و گفت: «من انتظار دارم که دولت ایران تحقیقاتی گسترده، بی‌طرفانه و شفاف در مورد علت مرگ وی صورت دهد و روش تحقیق و نتایج آن را علنی سازد، و هر فردی که در مرگ او دست داشته است را مجازات کرده و خسارت وارده به خانوادهٔ وی را به طور متناسب جبران کند.»
آقای شهید به دیگر قربانیان رویدادهای خونین پس از انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸ اشاره کرد. وی یکبار دیگر بر فراخوان گذشتهٔ خود تأکید کرد که مقامات ایران باید برای روشن شدن علت مرگ افرادی که در ناآرامی‌های پس از انتخابات سال ۸۸ کشته شده بودند، تحقیقات بی‌طرفانه‌ای را آغاز کند.
احمد شهید گفت: "متأسفانه به نظر می‌آید که فضا برای هر نوع اندیشه و بیان مستقل تنگ است و مقامات دولت ایران، به هر دلیلی، با نقض تعهدات بین‌المللی و حتا نقض قوانین خود، مایل بدان نیستند."
گزارشگر ویژه سازمان ملل در پایان بیانیه‌ی خود ابراز امیدواری کرد که دولت ایران در رابطه با آنچه او در این بیانیه‌ و نیز در جزئیات گزارش‌های خود ارائه داده است، به منظور احترام حقوق بشر، آزادی و حاکمیت قانون، رویکرد خود را تغییر دهد.
آقای شهید پس از پایان سخنان خود به پرسش‌های حضار پاسخ گفت.

مردم تغییر رژیم را می خواهند

نوشته ستار در لوموند: مردم تغییر رژیم را می خواهند

روزنامه فرانسوی لوموند نوشته ای از ستار بهشتی، وبلاگ نویس جان باخته ایرانی را با عنوان "تراژدی ايران ادامه دارد" منتشر کرده است. لوموند نوشت، اين ترجمه يکی از آخرين نوشته های ستار است که به قيمت جانش در سن 35 سالگی تمام شد.

در نوشته ستار بهشتی با عنوان "انديشه موسوی و کروبی حفظ نظام، انديشه مردم تغيير نظام" آمده است: اين مطلب را مدتی قبل اين جانب درج کردم، اما عده ای که فقط حرف خود را ملاک می دانند با نفوذ در وبلاگ اين جانب مطلب را حذف کرده بودند. خدمت تمام اين عوامل اعلام می دارم اگر صدهزار بار چنين عملی را انجام دهيد برای صد هزار و يکمين بار حرف و نوشته خود را انجام خواهم داد و از هيچ حزب و گروه و شخصيتی هراسی ندارم.
.....باز خرداد ماه از راه رسيد. و باز خاطرات، بعد از 22 خرداد 88 که تقلبی در آرا مردم صورت گرفت و چه بسيار مردم که به ظاهر برای پس گرفتن رای خود آمدند، ولی اميد به تغيير اين نظام داشتند! در سال 88 هر چند سخن پس گرفتن آرا بود، ولی اکثريت مردم انتظار تغيير نظام را داشتند، اما آقايان موسوی وکروبی در فکر گرفتن رای خود در چهارچوب نظام بودند! قصد آنان فقط بازشماری آرا بود! آن هم در چهارچوب نظام نه تغيير در اصل نظام. عوامل نظام از اصولگرا تا اصلاح طلب همه در اين مدت خواهان پابرجايی نظام بودند. مشکل اصلی بين آقايان جنگ قدرت است! هيچ کدام با اصل نظام مشکلی ندارند بلکه با سياست نظام مشکل دارند. ....نظامی که باخون بر سرقدرت نشسته با خونريزی حکومت را ترک خواهد کرد. ديکتاتورهای منطقه را ببينيد که هرکدام به چه نحو سرنگون شدند. و الان شاگرد جمهوری اسلامی بشار اسد را ببينيد که چگونه از استاد خود نظام جمهوری اسلامی راه می آموزد، آيا باز اميد به تغيير نظام در چهارچوب آن وجود دارد؟ ....از دوستان خود تقاضا دارم درباره انتخاب شيوه مبارزه و راه آن با دقت عمل کنند 33 سال است که با همين وعده ها درجا مانده ايم، و در باتلاق اين نظام فاسد فرو می رويم، هم چون سال 76 و به اسم اصلاحات. بهتر است اين بار خود را بيرون بکشيم، و راه آزادی را بيابيم. شما به مشاغل مهمی که بسياری از همين آقايان در آن بودند نظری بيندازيد، بعد خود ببينيد با اين همه خونی که در اين 33 سال بر زمين ريخته شده اين آقايان آيا حاضر به تغيير در کلیت نظام می شوند؟ و در آخر اگر مبارزه ما قرار است برای تغيير سياستهای نظام باشد، فرق نمی کند اين نظام دست موسوی يا خامنه ای باشد، چون چهارچوب و قاعده های آن يکی است. هدف ما برای رهايی تغيير در کلیت نظام بايد باشد. باز در آخر مطلبم چون هميشه می گويم زنده و پاينده ايرانی و ايران؛ جانم فدای ايران.

محکومیت ۱۱ شهروند بهایی در مشهد به حبس تعزیری

 
 
خبرگزاری هرانا - یازده تن از شهروندان بهایی ساکن مشهد از سوی دادگاه انقلاب این شهر در محموع به پنج سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، یازده شهروند بهایی ساکن مشهد که در آبان ماه سال جاری به اتهام تبلیغ علیه نظام در دادگاه انقلاب مشهد به قضاوت قاضی قربانی محاکمه شده بودند هر کدام به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شدند.
اسامی این شهروندان بهایی عبارتست از: ۱– فتانه حاجی‌پور ۲ –نوید نبیلی ۳-عزت الله احمدیان ۴-نگین احمدیان ۵- شهزاد خلیلی ۶-نغمه ذبیحیان ۷-نگار ملک‌زاده ۸-بهناز حدادزاده ۹-حوریه محسنی ۱۰-آرمان مختاری ۱۱-شایان تفضلی
در ضمن حوریه محسنی، نگار ملک‌زاده و نگین احمدیان به دلیل داشتن تجهیزات ماهواره‌ای به ۳۰۰ هزار تومان جریمه نقدی محکوم شدند.

ممانعت از اعزام سید محمود ابراهیمی به بیمارستان

 
خبرگزاری هرانا - سیدمحمد ابراهیمی از زندانیان بند ۳۵۰ زندان اوین که از بیماری حاد تنفسی رنج می برد و در شبانه روز بارها مورد حمله تنفسی قرار می گیرد، اعزام به بیمارستان خارح از زندان برای درمان محروم شده است.
به گزارش کلمه، ابراهیمی ۲۲ آذر ماه سال ۸۹ توسط ماموران اطلاعات در محل کارش بازداشت شد و در همان محل مورد ضرب و شتم قرار گرفت و سپس به مدت ۶ ماه در انفرادی بند امنیتی ۲۰۹ زندان اوین نگهداری شد.
وی به دلیل فشارهای روانی و فیزیکی و برخورد ضربه به سر، حافظه خود را از دست داد و برای ۲ ماه به بیمارستان روانی امین آباد اعزام شد.
او از جمله زندانیان بند ۳۵۰ است که شهادت نامه ضرب و شتم و شکنجه ستار بهشتی را امضا کرده است.
ابراهیمی روز پنج شنبه دوم آذرماه دچار حمله تنفسی شد و پس از انتقاب به بهداری و تشخیص پزشکان مبنی بر لزوم اعزام وی به بیمارستان از انتقال اورژانسی وی ممانعت به عمل آمد.
این زندانی سیاسی در نامه ای به خانواده اش به شرح مشکلات سلامت خود، هشدار داده است که مسئولیت هرگونه حادثه ای که در زندان برای او رخ دهد، با روسای بند ۳۵۰ و زندان اوین و همچنین وزارت اطلاعات است که مانع اعزام وی به بیمارستان می شود.
سیدمحمد ابراهیمی حکم قطعی ۵ سال حبس تعزیری خود را چند روز پیش دریافت کرده است.

۱۳۹۱ آذر ۴, شنبه

انتقاد شدید پارلمان اروپا از نقض حقوق بشر در ایران

 
پارلمان اروپا روز پنجشنبه گذشته با تصویب قطعنامه ای از نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران انتقاد کرد و از جمهوری اسلامی خواست تمام زندانیان سیاسی را آزاد کند.
 
نمایندگان پارلمان اروپا در استراسبورگ در این قطعنامه نگرانی شدید خود از "وخیم شدن وضعیت حقوق بشر" و " افزایش شمار زندانیان سیاسی و عقیدتی" در ایران را ابراز کردند.
 
آنان همچنین از مقامات جمهوری اسلامی تقاضا کردند جعفر پناهی، سینماگر و نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر ایرانی را از زندان آزاد کنند. این دو نفر در ماه گذشته جایزه ساخاروف برای "آزادی اندیشه" را از سوی پارلمان اروپا دریافت کردند.
 
به گزارش رادیو فرانسه، قطعنامه پارلمان اروپا ضمن انتقاد از برگزاری " دادگاههای غیرعادلانه" و " اعمال محدودیت شدید بر آزادی اطلاع رسانی و آزادی بیان و تجمعات، آزادی مذهبی و آزادی سفر " در ایران، به مرگ ستار بهشتی، کارگر وبلاگ نویس ایرانی در زندان اشاره و آن را "نمونه غم انگیزی از اعمال سیستماتیک شکنجه" بر زندانیان ایرانی توصیف کردند.
قطعنامه پارلمان اروپا در مورد نقض حقوق بشر در ایران در حالی به تصویب رسیده است که در اواخر ماه اکتبر گذشته، سفر پنج نماینده پارلمان اروپا به این کشور بدلیل مخالفت جمهوری اسلامی با تقاضای این نمایندگان برای بازدید از جعفر پناهی و نسرین ستوده لغو شد.

گرفتن رضایت اجباری از خانواده ستار بهشتی توسط ماموران امنیتی

 
گوهر عشقی در واکنش به برخی اظهارنظرهای مطرح شده توسط مسوولین در خصوص اینکه مرگ ستاربهشتی به دلایل طبیعی و یا بیماری او بوده است به کمپین گفت:«من اصلا این حرف را قبول نمی کنم. ستار ۳۵ سالش بود و سالم. نه بیماری قلبی داشت که می گویند قلبش گرفته است و نه هیچ مشکل دیگری داشت. سه شنبه ای بچه ام را بردند سه شنبه هفته بعدش گفتند بیا و جنازه اش را بگیر. آخر من چطور می توانم باور کنم که مرگ او طبیعی بوده است.»
***
گرفتن رضایت اجباری از خانواده ستار بهشتی توسط ماموران امنیتی واظهارات مادر وی: «از آقای لاریجانی می خواهم به من وقت ملاقات حضوری بدهد»
 
یک منبع نزدیک به خانواده ستار بهشتی به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت علیرغم قول پیگیری مسوولان برای معرفی افرادی که در جریان بازجویی این وب لاگ نویس موجب مرگ او شده اند، چند روز پس از دفن ستار ماموران امنیتی مادر او را به دفترخانه ای برده اند و از آنها رضایت کتبی گرفته اند. وی به کمپین گفت: «می خواهند بازجویان را با این کار و همچنین اعلامیه پزشکی قانونی از مجازات رهایی بخشند.»

گوهرعشقی مادرستاربهشتی درمصاحبه ای با کمپین از صادق لاریجانی رئیس قوه قضاییه درخواست کرد که به او اجازه بدهد با او ملاقات حضوری داشته باشد و در خصوص پیگیری مرگ فرزندنش با او صحبت کند: «من از آقای لاریجانی و دادستان تهران تقاضا دارم که اجازه ملاقات به من بدهند تا بتوانم مستقیم با آنها درباره مرگ پسرم صحبت کنم. من یک مادر داغدیده هستم، از آنها خواهش می کنم که به من یک وقت ملاقات بدهند. من نمی خواهم که ستار دیگری ساخته شود، از تمام مسولان تمنا می کنم که پیگیر مرگ بچه ام باشند و از خونش نگذرند… من هیچ چیز نمی خواهم جز اینکه مسولان قاتلان پسرم مجازات شوند.»
 
گوهر عشقی در واکنش به برخی اظهارنظرهای مطرح شده توسط مسوولین در خصوص اینکه مرگ ستاربهشتی به دلایل طبیعی و یا بیماری او بوده است به کمپین گفت:«من اصلا این حرف را قبول نمی کنم. ستار ۳۵ سالش بود و سالم. نه بیماری قلبی داشت که می گویند قلبش گرفته است و نه هیچ مشکل دیگری داشت. سه شنبه ای بچه ام را بردند سه شنبه هفته بعدش گفتند بیا و جنازه اش را بگیر. آخر من چطور می توانم باور کنم که مرگ او طبیعی بوده است.»
 
گوهر عشقی با اظهار اینکه او حتی اجازه دیدن فرزندش را برای آخرین بار نداشته است، گفت: «اگر به مرگ طبیعی مرده بود چرا به ما اجازه ندادند که خودمان بشوریمش، خودمان همه مراسم دفن و کفنش را انجام دهیم. چرا دخترم را تهدید کردند و بهش گفتند اگر به خودت رحم نمی کنی حداقل به بچه ۶ ماهه ات رحم کن؟ چرا نگذاشتند من برای آخرین بار صورت پسرم را ببینم. یکی از نزدیکان مان فقط توانست ستار را ببیند که می گفت کفنش در قسمت پایین پاهایش خونی و بدنش کبود بوده است.»

گوهرعشقی با اعتراض به جوابیه پزشک قانونی گفت:« من می خواهم به پزشکانی که نوشته اند ستار به مرگ طبیعی مرده است، بگویم فقط روز قیامت را در نظر داشته باشید. آنها دروغ می گویند و من حرف هایشان را اصلا قبول ندارم.» مادر ستار بهشتی با اظهار اینکه برای مصاحبه با رسانه ها تهدید می شود به کمپین گفت:« به من می گویند مصاحبه نکن. من هم می گویم که دیگر از هیچ چیز نمی ترسم. من ازخون بچه ام نمی گذارم.می گویم آنقدر مصاحبه می کنم تا بالاخره جواب بگیرم.»
 
گوهر عشقی در پاسخ به اینکه آیا به دفن سریع پسرش رضایت داده و آیا اعتراضی به ندیدن جنازه پسرش نداشته است گفت:« همه چیز سریع اتفاق افتاد. همه کارها را ماموران انجام دادند، حتی زیر جنازه را هم ماموران گرفته بودند و فقط من و دخترم لااله الله را می گفتیم. به ما اجازه هیچ کاری را ندادند. بهشان التماس کردم که بگذارند برای آخرین بار پسرم را ببینم اما قبول نکردند. گفتند فقط جنازه در قبر باز می شود. من اصلا پسرم را برای آخرین بار ندیدم. کل نماز خواندن و دفن کردن نیم ساعت طول کشید.»
 
گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی خطاب به مسولانی که تا به حال پیگیر مرگ فرزندش بودند، گفت:« من از تمام مسولانی که دنبال پرونده پسرم بودند تشکر می کنم و می خواهم تا روشن شدن قضیه تلاش کنند.» خانم عشقی در پایان در حالیکه به شدت متاثر بود، خطاب به ستار بهشتی گفت:«راضی ام ازت، خدا راضی ازت باشد. افتخار می کنم که مادرش هستم، شیرم را حلالش می کنم.»

درتاریخ پنج شنبه ۲ آذر، دادستانی تهران با انتشار بیانیه ای درخصوص گزارش پزشکی قانونی تصریح کرد که محتمل ترین علت منجر به فوت می تواند پدیده شوک باشد اما در خصوص آن توضیحات بیشتری ارائه نکرد. در این بیانیه آمده است:‌« در تاریخ ۲۱/۸/۱۳۹۱ نظریه بخش سم‌شناسی و آسیب‌شناسی پزشکی قانونی واصل شد که طی آن وجود هرگونه دارو یا سم در بدن متوفی منفی اعلام گردید. در نظر ۲۴/۸/۱۳۹۱ اعلام گردیده است در معاینه ظاهری بعمل آمده چند مورد کبودی در حال جذب در تنه و اندام تحتانی و سائیدگی در قدام ساق چپ مشاهده گردیده و اعلام علت فوت به انجام تحقیقات قضایی منوط گردید. در آخرین نظریه کمیسیون پزشکی ۷ نفره (پزشکان متخصص پزشکی قانونی) که به تاریخ ۳۰/۸/۱۳۹۱ صادر گردیده، آمده است: «در حال حاضر با توجه به بررسیهای انجام شده و با اطلاعات موجود، تعیین علت قطعی فوت از لحاظ پزشکی مقدور نبوده، اما نظر به این‌که در معاینه‌ی جسد و بررسی‌های تکمیلی هیچ‌گونه دلایل و شواهدی از بیماری منجر به فوت احراز نگردیده است، محتمل‌ترین علت منجر به فوت می‌تواند پدیده‌ی شوک باشد که در صورت احراز ایراد ضربه یا ضربات به نقاط حساس بدن یا فشارهای شدید روانی، این عوامل می‌تواند عامل شوک مذکور باشد».